Productnieuws

Deze selfie-drone past in het hoesje van je smartphone

Zie je het al voor je, een miniatuur quadcopter met camera die klein genoeg is om in het hoesje van je telefoon te passen? Dat is de belofte van AirSelfie, een Kickstarter-project dat onlangs van start is gegaan. Het project moet leiden tot de ultieme selfie-drone die je altijd bij je kunt dragen.

De AirSelfie heeft niet geheel toevallig ongeveer de afmetingen van een telefoon. De langgerekte behuizing biedt plaats aan vier propellers die niet uitsteken zoals bij de meeste drones, maar in het ontwerp verwerkt zijn. Aan de voorzijde van het toestel is plaats voor een kleine camera, en het midden van de behuizing biedt plaats voor de accu en de benodigde elektronica. Het geheel weegt net iets meer dan 50 gram.

Vliegmodi

De besturing van de AirSelfie gaat met je mobiele telefoon. Het meest eenvoudige vliegprogramma is de Selfie mode. Dan worden er twee virtuele knoppen op je smartphone getoond, waarmee je de drone verder weg of dichterbij kunt laten vliegen. In de Motion control mode wordt er een virtuele joystick getoond, en in de Flying mode positioneer je de drone gewoon met de hand op de gewenste plek, waarna de AirSelfie precies op die plek blijft hangen om vervolgens een dronie te maken.

De communicatie met de drone gaat via wifi signalen. De camera neemt foto’s in 5 megapixels of filmt in HD. De behuizing van de drone is gemaakt van geanodiseerd aluminium, stevig genoeg om een valpartij te overleven. Het meegeleverde hoesje dient meteen als powerbank, je kunt de drone dus opladen door hem in het hoesje te schuiven. De opnamen die je maakt kun je via de AirSelfie-app direct delen via sociale media.

Klaar voor productie

De ontwikkelaars claimen op hun Kickstarterpagina dat de drone al geheel ontwikkeld is en dat de productie opgestart kan worden. De grote vraag is natuurlijk hoe serieus je die bewering kunt nemen: helaas hebben we in het verleden talloze Kickstarterprojecten voor drones zien mislukken, met het debacle rond de Zano Drone misschien wel als meest afschrikwekkend voorbeeld.

Als je desondanks het risico wil nemen om te investeren in de campagne dan kun je voor 179 dollar voorintekenen op een exemplaar van de AirSelfie, inclusief bijbehorende smartphonehoes cq. powerbank. Inmiddels is het doel van 45.000 dollar al ruimschoots overschreden, er is dus meer dan voldoende belangstelling voor het crowdfundproject.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier