BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone levert zaag af bij gevangene

nyborg-gevangenis

Het lijkt op een stripverhaal uit de Donald Duck, waarin de Zware Jongens proberen om een vijl verstopt in een taart de gevangenis binnen te smokkelen. Alleen is er in het geval van deze Deense gevangenis geen sprake van een taart en een vijl, maar van een drone en een zaag.

De drone werd gesignaleerd door cipiers toen deze dinsdagavond bij een cel op de vierde verdieping van de Nyborg gevangenis naar binnen vloog. Toen de gevangenbewaarders de betreffende cel doorzochten vonden zij naast de drone zelf niet alleen een mobiele telefoon en een paar bouten, maar ook een zaagblad.

De persoon die de drone bestuurde kon niet worden aangehouden. Onbekend is of het de eerste keer is dat in Denemarken goederen met behulp van een drone een gevangenis binnengesmokkeld worden.

Engeland
In Engeland neemt het de gevangenis binnensmokkelen van ongewenste spullen zoals drugs, simkaarten en telefoons met behulp van drones inmiddels dusdanige vormen aan dat de bond van gevangenbewaarders pleit voor extra no-flyzones rond gevangenissen.

Bestel de PowerEgg bij DroneLand!

Leave a Reply

Bestel de PowerEgg bij DroneLand!
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.