Nieuws

Drone levert zaag af bij gevangene

Het lijkt op een stripverhaal uit de Donald Duck, waarin de Zware Jongens proberen om een vijl verstopt in een taart de gevangenis binnen te smokkelen. Alleen is er in het geval van deze Deense gevangenis geen sprake van een taart en een vijl, maar van een drone en een zaag.

Zaagblad

De drone werd gesignaleerd door cipiers toen deze dinsdagavond bij een cel op de vierde verdieping van de Nyborg gevangenis naar binnen vloog. Toen de gevangenbewaarders de betreffende cel doorzochten vonden zij naast de drone zelf niet alleen een mobiele telefoon en een paar bouten, maar ook een zaagblad.

De persoon die de drone bestuurde kon niet worden aangehouden. Onbekend is of het de eerste keer is dat in Denemarken goederen met behulp van een drone een gevangenis binnengesmokkeld worden.

Dronesmokkel in Engeland

In Engeland neemt het de gevangenis binnensmokkelen van ongewenste spullen zoals drugs, simkaarten en telefoons met behulp van drones inmiddels dusdanige vormen aan dat de bond van gevangenbewaarders pleit voor extra no-flyzones rond gevangenissen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier