#adv

Dit zijn de leukste drones voor de feestdagen

dronewatch-drone-koopgids-2016

De Sint is alweer een paar weken in het land en ook de Kerstman laat niet lang meer op zich wachten. Hoog tijd dus om een overzichtje te maken van de leukste drones om cadeau te doen tijdens de feestdagen. Wat je budget ook is, tegenwoordig is er altijd wel een leuke drone te koop! En heeft de persoon voor wie je een cadeau wilt kopen al een drone? Dan zijn er altijd nog tal van handige accessoires te koop.

 

Drones tot 100 euro

X4 Nano Drone (€ 29)

x4-nano-quadcopter-rood

Ook als je maar een paar tientjes te besteden hebt kun je al een kleine maar best geavanceerde drone kopen. De X4 Nano Drone is weliswaar een ieniemienie toestelletje, maar desondanks voorzien van een zesassige gyroscoop. Daardoor blijft de drone perfect stabiel in de lucht hangen. Je kunt er een paar minuten mee vliegen voordat-ie weer opgeladen moet worden. Door het geringe gewicht eigenlijk alleen binnenshuis bruikbaar, anders waait-ie weg!

 

Blade Inductrix – RTF (€ 89)

horizon-blade-inductrix-bnf-094blh8780_b_0

Heb je nog niet van de Tiny Whoop-rage gehoord? Dan moet je daar beslist even op Googelen. De kleine Blade Inductrix leent zich perfect voor de spannendste droneraces in huis. Ondanks het geringe formaat laat de quadcopter zich zeer precies besturen, waardoor je het dronevliegen perfect in de vingers krijgt. Ook geschikt als oefentoestel voor als je later met duurdere drones wilt gaan vliegen!

 

Parrot Mambo (€ 99,95)

parrot-mambo

De Franse dronebouwer Parrot heeft weer wat nieuws: de Parrot Mambo. Uitgerust met een kleine grijper of een kanon is deze quadcopter goed voor urenlang plezier binnenshuis. Laat de drone kleine objecten verplaatsen of schiet balletjes af en probeer iets te raken. Je kunt er ook nog foto’s mee maken.

 

Drones van 100 tot 500 euro

Star Wars Battle Quads (ca. € 300)

propel-releasing-star-wars-drone-toys

Ook ons hart gaat sneller kloppen van deze serie Star Wars drones van Propel. Niet alleen omdat alle Star Wars merchandise eigenlijk per definitie cool is, maar vooral ook omdat de schaalmodellen van de X-wing fighter, TIE Advanced, Speeder Bike of de Millennium Falcon in staat zin om heuse dog fights uit te voeren met hun ingebouwde laserkanon. Eén probleempje: de drones zijn nog niet leverbaar, maar worden ‘deze winter’ verwacht.

 

Yuneec Breeze (€ 389)

yuneec-breeze-schuin

De Breeze van Yuneec is ondanks zijn geringe afmetingen en gewicht (385 gram) voorzien van een camera die heel behoorlijke foto’s en filmopnamen maakt. Je bestuurt de drone met je smartphone of tablet. Ideaal dus om onderweg even een dronie te maken, maar ook een handig gereedschap voor een makelaar die even een luchtfoto wil maken van een huis. (wel even op de regels letten!)

 

DJI Phantom 3 Standard (€ 499)

dji_phantom_3_standard_-_4__03197_zoom

Nog altijd is de DJI Phantom 3 Standard een prima instapmodel cameradrone voor diegene die wat serieuzer met dronefotografie of luchtvideo aan de slag wil gaan. De camera maakt foto’s in een resolutie van 12 megapixels en filmen doet-ie in 2,7K resolutie. Dankzij de introductie van nieuwere modellen is de Standard in prijs gezakt naar net onder de 500 euro.

 

Drones vanaf 1.000 euro

DJI Mavic Pro (€ 1.199)

dji-mavic-pro-medium

Voor de Sint of Kerstman met wat diepere zakken is de DJI Mavic Pro echt niet te versmaden. Ondanks het compacte formaat van deze opvouwbare drone is het toestel in staat tot volwassen prestaties. Bijna een halfuur vliegtijd, filmen in 4K, fotograferen in 12 megapixels, en dat in een apparaatje dat klein genoeg is om altijd bij je te dragen. Let wel: door de grote vraag naar de Mavic Pro zijn er vertragingen met uitleveren.

 

DJI Phantom 4 Pro (€ 1.699)

dji-phantom-4-pro-zijkant

Wil je het nieuwste van het nieuwste cadeau doen en heb je een flink budget voorhanden, dan is de onlangs geïntroduceerde Phantom 4 Pro een absolute aanrader. De camera van deze drone is helemaal onder handen genomen en biedt beeldprestaties die voorheen alleen weggelegd waren voor toestellen van vele duizenden euro’s.

 

Andere cadeautips

Mocht je nog niet voldoende inspiratie hebben opgedaan, of heeft de persoon aan wie je een cadeau wilt geven al een drone, dan kun je nog altijd aan de volgende cadeau-artikelen denken:

Handboek Dronefotografie (€ 27,95)

dronefotografie-2e-editie

De tweede, herziene editie van het boek Dronefotografie leert je stap voor stap hoe je de mooiste dronefoto’s maakt. Het boek bevat zowel tips voor beginners alsook voor gevorderde dronefotografen. Het boek is bovendien rijkelijk voorzien van prachtige dronefoto’s, zodat eenieder die het doorbladert geïnspireerd aan de slag kan gaan.

 

MacWet Climatec handschoenen (€ 39,95)

macwet-climatec-long-sports-gloves-black-7-5

Zeker bij koud weer moet je je als dronepiloot extra warm aankleden. Je staat immers langere tijd stil als je een drone aan het besturen bent en je krijg onherroepelijk last van koude handen. Deze speciale MacWet handschoenen zijn ideaal voor outdoor vliegsessies bij lage temperaturen. Je handen blijven warm, maar je hebt nog altijd genoeg fingerspitzengefühl om je drone precies te besturen. Kijk wel uit dat je de goede maat bestelt!

 

PolarPro filterset

polar-pro-dji-phantom-3-filter-3-pack

Een must-have voor de serieuze dronefotograaf: een filterset van PolarPro. Met het polarizerfilter krijg je extra diepe kleuren en heb je geen last meer van reflecties of schitteringen. De ND-filters zijn ideaal om het gevreesde jello-effect te voorkomen tijdens het filmen. Let bij het bestellen wel op dat je de juiste set kiest! Er zijn filtersets voor de DJI Phantom, Inspire, Mavic Pro en Yuneec Tyhoon 500 en H beschikbaar.

NB. Sommige links in dit artikel zijn affiliate-links. Dat wil zeggen dat we een kleine vergoeding krijgen mocht je een van de genoemde producten bestellen bij de betreffende webshop. En zeker bij de wat grotere drones is het goed om je even op de hoogte te stellen van de regels, voordat je gaat vliegen: vlieg je drone veilig!

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier