DJI schroeft topsnelheid Inspire 2 terug

DJI heeft aangekondigd dat de topsnelheid van de nieuwe Inspire 2 quadcopter iets lager wordt dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. De maximale snelheid die het toestel kan ontwikkelen zal 93 km/uur gaan bedragen, in plaats van 107 km/uur. Ook de maximale acceleratiesnelheid wordt iets teruggeschroefd.

Kwaliteit en stabiliteit

Volgens DJI is de aanpassing nodig om de kwaliteit en stabiliteit van de videobeelden te waarborgen. Aangezien DJI zich met de Inspire 2 met name op professionele filmmakers richt is het niet zo vreemd dat beeldkwaliteit voor snelheid gaat. Zeker met de X5S camera, die 4K video kan opnemen bij framerates tot 60 fps, is de Inspire 2 een krachtige tool voor videomakers. Dan zou het zonde zijn als de beelden te lijden hebben onder een suboptimaal vlieggedrag.

In het geval dat er mensen zijn die de Inspire 2 kochten juist vanwege het feit dat deze harder kon dan 100 km/uur, dan zal DJI niet moeilijk doen en het aankoopbedrag na terugzending van de drone restitueren.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!