Deze 360º video plaatst je in de cockpit van een racedrone

Ongetwijfeld heb je wel eens van die bloedstollende FPV-opnamen gezien gemaakt door de camera aan de voorzijde van een racedrone. Maar hoe zou het zijn als je ook echt om je heen kunt kijken? Jean Pierre van Beijnen uit Brabant nam de proef op de som en monteerde zijn 360º camera op een racedrone. Het resultaat is een video die je een vlucht met een racedrone laat beleven alsof je er zelf in zit.

(mocht je niet om je heen kunnen kijken, open de video dan in de YouTube app op je smartphone via deze link)

De camera in kwestie is een Samsung Gear 360. Deze camera is voorzien van twee fisheye-lenzen waardoor het toestel de volledige omgeving kan filmen. Door het lage gewicht van 150 gram kan zelfs een wat kleinere drone de camera de lucht in brengen. In dit geval werd de camera bevestigd op een zelfgebouwde racequad met een 210 mm frame.

De video werd opgenomen bij het Lido in Waalwijk, een populaire plek onder Brabantse liefhebbers van FPV Racing. Mocht je een Google Cardboard of een andere VR-bril hebben, gebruik die dan om de video te bekijken. Pas dan kun je ervaren hoe het is om aan boord te zitten van een racedrone!

samsung-gear-360-op-race-drone

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier