Yuneec introduceert FPV-controller voor Breeze drone

yuneec-breeze-fpv-controller-foto

Eigenaren van de selfie-drone Breeze kunnen hun toestel nu ook met een fysieke controller besturen als ze dat willen. Bij de controller wordt een headset geleverd die fungeert als FPV-bril zodra er een smartphone in geplaatst wordt. In dat geval ervaart de piloot de camerabeelden nog veel directer dan met een schermpje in de hand het geval is.

Normaal gesproken wordt de Breeze zonder controller geleverd. De drone wordt namelijk bediend met een app, waarin virtuele joysticks verwerkt zijn. Alhoewel de drone op die manier best aardig bediend kan worden geven veel mensen toch de voorkeur aan fysieke knoppen en sticks. Aan die vraag komt Yuneec nu tegemoet met een losse controller, die een bereik van zo’n 100 meter heeft.

yuneec-breeze-fpv-controller

De controller is voorzien van een houdertje waarop de smartphone geplaatst kan worden. Ook levert Yuneec een headsetje mee, waarin de smartphone als display fungeert – net zoals bij Google Cardboard. De controller maakt via Bluetooth contact met de smartphone, terwijl de smartphone via wifi in 720p de camerabeelden van de drone toont. Houd er wel rekening mee dat FPV vliegen in Nederland niet is toegestaan, tenzij je dat indoor doet.

De set bestaande uit controller en headset kost € 79,99. De drone zelf kost momenteel een kleine 500 euro. Al met al ben je dus best veel geld kwijt als je de Breeze plus controller wilt kopen. Voor een paar tientjes minder haal je ook een Phantom 3 Standard met superieure vlieg- en cameraprestaties in huis. Maar die is natuurlijk wel een stuk minder compact dan de Breeze.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier