Britse minister uitgelachen om inzet blaffende honden tegen smokkeldrones

dog barking at airborne drone

De Britse minister van justitie Liz Truss wil blaffende honden inzetten om drones met smokkelwaar weg te houden bij gevangenissen. Het plan werd in het Lagerhuis met gegniffel ontvangen. Eén parlementslid grapte dat het de minister zelf maar wat aan het blaffen is, meldt The Telegraph.

De Britse overheid zou het liefst zien dat dronefabrikanten gevoelige locaties zoals gevangenissen toevoegen aan het geofencingsysteem van hun drones. Op die manier zou het criminelen lastiger gemaakt moeten worden om drones in te zetten voor het smokkelen van telefoons, drugs en zelfs zagen. Inmiddels lopen er al gesprekken met een aantal fabrikanten over het uitbreiden van het aantal nofly-zones.

In de tussentijd worden er andere maatregelen getroffen, zoals het ophangen van netten boven binnenplaatsen. Maar als het aan minister Truss ligt komen er dus ook honden die moeten gaan blaffen zodra ze een drone horen of in het oog krijgen. “Bij de PI Pentonville lopen er al honden rond. We zetten alle middelen in om te voorkomen dat er smokkelwaar binnengebracht wordt.”

Inzet van dieren
Overigens staat het idee om dieren in te zetten in de strijd tegen ongewenste drones niet op zichzelf. Zowel in Nederland als Frankrijk worden er arenden getraind om drones die op gevoelige plekken vliegen onschadelijk te maken. Groot verschil met het Britse plan is dat deze beesten inderdaad in staat zijn om een niet al te grote drone uit de lucht te halen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier