BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Eetbare drone moet hongersnood voorkomen na natuurrampen

eetbare-drone

Het Britse bedrijf Windhorse Aerospace heeft een eetbare drone ontwikkeld die na een natuurramp hongersnood moet voorkomen in het getroffen gebied. Het toestel genaamd Pouncer is van het fixed wing-type en het vleugelprofiel bevat diverse compartimenten met daarin 50 kg aan gedroogde etenswaren. Het geheel is omspannen door een biologisch afbreekbare kunststoflaag.

Het idee is dat een heel stel eetbare drones gelijktijdig uit een vrachtvliegtuig geworpen kunnen worden, waarna de toestellen zelfstandig hun weg zoeken naar de gewenste locaties op de grond. Op die manier zou de bevolking van een gebied waar net een aardbeving of overstroming heeft plaatsgevonden zeer gericht van voedsel voorzien kunnen worden. Noodhulp komt in dergelijke gebieden vaak moeizaam op gang als gevolg van de vernietigde infrastructuur, vandaar het idee om drones in te zetten.

Bedenker internetdrone
De bedenker van de drone, Nigel Gifford, is geen onbekende in de wereld van de onbemande luchtvaart. Eerder stond hij aan de wieg van de gigantisch grote drones die op termijn moeten gaan zorgen voor wereldwijde internetdekking. Dat initiatief is inmiddels overgenomen door Facebook, dat er met de drones voor wil zorgen dat alle mensen ter wereld toegang krijgen tot het web.

De eetbare drone is volgens Gifford niet alleen voorzien van etenswaren, maar bevat ook water en brandstof om het voedsel te kunnen bereiden. De drone kan in verschillende maten gefabriceerd worden, zodat het toestel in uiteenlopende crisissituaties ingezet kan worden. Het design moet zo eenvoudig mogelijk worden, zodat het toestel overal geproduceerd kan worden. De kostprijs moet onder de 150 euro komen te liggen.

Volgend jaar testen
Volgend jaar wil Windhorse Aerospace testen gaan uitvoeren door een aantal Pouncers uit een Hercules C130 vrachtvliegtuig te gooien. Doordat de drones vanaf grote hoogte gelanceerd worden hoeven ze geen krachtige motor aan boord te hebben voor de aandrijving. Tijdens de afdaling moet de drone het grootste deel van het horizontaal te vliegen traject afleggen.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

2 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.