Video

Drone vliegt door de kleinste gaatjes in bizarre strandvideo

We hebben al heel wat creatieve en vliegtechnisch complexe dronevideo’s voorbij zien komen de afgelopen jaren, maar deze video voegt weer een heel nieuwe dimensie toe. In Fresh Squeeze wordt je schijnbaar achteruit vliegend meegenomen door een drone die in het skatepark van Venice Beach een parcours aflegt, terwijl de dronepiloot het toestel door allerlei kleine gaten en langs hindernissen stuurt.

De video in kwestie werd opgenomen met een GoPro Hero 4, die van zijn behuizing werd ontdaan zodat de camera op een kleine quadcopter past. Daardoor is dronepiloot Robert McIntosh in staat om door de kleinste openingen te vliegen. Doordat de video achteruit wordt afgespeeld krijgt de video een heel ander karakter dan de vele FPV video’s die je op internet kunt vinden.

We voorzien een heel nieuwe categorie dronevideo’s, waarbij piloten hun drones door lastige parcours vliegen waarna ze de video achteruit monteren en van een fascinerende soundtrack voorzien. Welke Nederlandse dronepiloot of FPV racer neemt de uitdaging aan om ook zo’n video te maken?

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier