Incident

Bruiloftgasten klagen bruidegom aan na ongeluk met drone

Het lijkt erop dat het begrip ‘wedding crasher’ een nieuwe definitie heeft gekregen. Een Amerikaans trouwfeest kwam onlangs namelijk tot een abrupt einde nadat een drone waarmee de gasten gefilmd werden neerstortte en twee mensen verwondde. De slachtoffers klagen nu de bruidegom en de locatiemanager van het feest aan voor grove nalatigheid.

Onbestuurbaar
Het leek het bruidspaar wel een leuk idee om tijdens de receptie filmopnamen te maken met de drone van de bruidegom. Maar op een gegeven moment raakte de drone onbestuurbaar en kwam het toestel in het publiek op de dansvloer terecht. Eén van de gasten liep daarbij een hoofdwond op als gevolg van de draaiende propellers, en een tweede gast hield een gebroken neus over aan de crash. Beide slachtoffers zeggen bovendien een hersenschudding te hebben opgelopen als gevolg van het incident.

De receptie werd direct beëindigd nadat de twee gewonde gasten waren afgevoerd door eerste hulpdiensten. Onduidelijk is nog wie de drone bestuurde op het moment van het ongeluk. De beheerder van het kasteel, die eerder had gewaarschuwd dat er geen drone gebruikt mocht worden, beweert dat een bediende gezien heeft dat de bruidegom de drone de feesttent in vloog. De advocaat van de bruidegom ontkent echter dat die de drone bestuurde op het moment van het ongeluk.

De twee gewonde gasten laten het er niet bij zitten en klagen nu zowel de bruidegom als de beheerder van de locatie waar het trouwfeest plaatsvond aan. Het pasgetrouwde stel heeft besloten om hun huwelijksreis naar Dubai te annuleren. Bruidegom Barry Billcliff zegt ‘te balen’ van het incident.

In de lift
Het gebruik van drones tijdens bruiloften zit flink in de lift. Veel trouwfotografen zien de drone als een ideaal verlengstuk voor hun bestaande diensten. Dat uit zich inmiddels in nieuwe clichébeelden, zoals luchtfoto’s van gasten die in de vorm van een hart staan opgesteld. Ook denken veel bruidsparen extra indruk te maken op hun gasten als er een drone rondvliegt. Helaas is men niet altijd even goed op de hoogte van de gevaren die uitgaan van een drone, zoals onderstaande video bewijst.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier