Britse luchtvaartautoriteit vraagt middels fotowedstrijd aandacht voor droneregels

Net als in Nederland geldt in Groot-Brittanië een maximale vlieghoogte van 120 meter (400 voet) voor recreatieve drones. Om hobbypiloten op een aangename manier te wijzen op deze restrictie en op de andere regels voor het vliegen met drones heeft de Britse luchtvaartautoriteit CAA samen met VisitEngland de fotowedstrijd ‘400ft Britain’ georganiseerd.

Middels de wedstrijd wil de Britse luchtvaartautoriteit op een leuke manier aandacht vragen voor het feit dat er wat regels zijn voor het vliegen met drones. Jonathan Nicholson van de CAA: “We moedigen mensen aan om plezier te beleven aan hun drones, maar het moet wel veilig gebeuren. Via de fotowedstrijd 400ft Britain willen we dronevliegers op een speelse manier kennis laten nemen van de regels.”

#400ftBritain

Deelnemers kunnen tot 31 januari 2017 foto’s insturen via Twitter of Instagram, gebruik makend van de hashtag #400ftBritain. Op de website www.400ftBritain.com zijn de inzendingen te bekijken. In februari 2017 worden de winnende foto’s bekend gemaakt, en wordt er ook een expositie ingericht met de mooiste dronefoto’s. De winnaars krijgen een Phantom Flight School drone vakantie aangeboden.

De wedstrijd wordt mede georganiseerd door toerismebureau VisitEngland. Jasmine Teer van VisitEngland: “Groot-Brittanië beschikt over talloze fantastische landschappen. Deze wedstrijd is niet alleen een mooie gelegenheid om deze prachtige plekken vanuit een nieuw perspectief te zien, maar motiveert mensen ook om erop uit te trekken en ons land te bekijken.”

Drone Code

Door mee te doen verklaren deelnemers zich te houden aan de Drone Code. Dit is een heldere set van regels voor het vliegen met recreatieve drones, waaronder de maximale vlieghoogte van 120 meter en het feit dat men in het VK minstens 50 meter afstand horizontaal moet aanhouden vanaf mensen en gebouwen. Ook mag men niet met een drone vliegen in de buurt van vliegvelden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier