BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drone ingezet om kerkhoven in kaart te brengen

Normaal gesproken heerst er een serene rust op de kerkhoven van de Belgische gemeente Opwijk. Maar afgelopen week werd de stilte korte tijd doorbroken door een drone van het bedrijf Droneworx Technology. Met de drone werden luchtopnamen van een drietal kerkhoven gemaakt met als doel om deze nauwkeurig in kaart te brengen.

Volgens burgemeester Albert Beerens kan de gemeente op basis van de digitale kaarten een veel beter overzicht van de begraafplaatsen krijgen. Dat is mede van belang voor het beheer van de concessies, maar ook kunnen de fotografische kaarten gebruikt worden om een overzicht te krijgen van de beplanting.

Orthophoto
Voor het maken van de luchtopnamen maakte Patrick Staes van Droneworx gebruik van een quadcopter van het Duitse bedrijf AscTec. Voorafgaand aan de vlucht werden er enkele referentiepunten uitgezet, op basis waarvan de zogenaamde orthophotos precies ingemeten kunnen worden. Voor het maken van de luchtopnamen vloog de drone op een hoogte van 60 meter.

(via Goeiedag.be)

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.