Video

Kerstman 2.0 laat zich op snowboard voorttrekken door drone

YouTube-ster Casey Neistat heeft een voorliefde voor drones en actiesporten zoals wakeboarden. Die twee passies bracht hij onlangs samen door zich verkleed als kerstman op een snowboard voort te laten trekken door een drone. Door de stunt geeft hij het fenomeen droneboarding een heel nieuwe dimensie.

De drone in kwestie is niet bepaald een huis-, tuin- en keukendrone. Het gaat om een toestel met 16 propellers, gemonteerd op een frame met acht armen. Het toestel is dusdanig groot en zwaar dat het alleen door twee mensen tegelijk opgetild kan worden. De drone ontwikkelt dusdanig veel lift dat Neistat in een paar shots zelfs geheel van de grond wordt getild.

De video werd – heel toepasselijk – opgenomen in Finland. Onderstaande video geeft je een kijkje achter de schermen. Leuk detail is dat de drone werd voorzien van een 360º camera, zodat de stunt ook nog eens op een heel bijzondere manier vanuit het perspectief van de drone teruggekeken kan worden. Die beelden moeten echter nog online geplaatst worden.

Veiligheid
Veiligheidstechnisch kun je wel wat vraagtekens zetten bij de stunt, die door Samsung werd gesponsord. In verschillende shots is te zien dat de drone vlakbij andere wintersporters vliegt. Een toestel als dit veroorzaakt zonder twijfel ernstig – zo niet dodelijk – letsel als deze in aanraking komt met een persoon. Maar dat zal Neistat minder boeien, hij geeft er immers wel vaker blijk van weinig respect te hebben voor droneregels.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kerstman 2.0 laat zich op snowboard voorttrekken door drone

  • Trendsettend Casey Neistat. Prachtvideo. Jammer dat er zo weinig aandacht aan de postprocessing wordt gegeven. Er is absoluut geen consistentie in de kleuren en van het instellen van white balance hebben we nog nooit gehoord. Wat mij betreft hadden de art directors van Samsung hier moeten ingrijpen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier