BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zeeuwse automobiliste krijgt drone op motorkap

Een 27-jarige vrouw uit de Zeeuwse plaats Kruiningen is afgelopen maandag in de buurt van Goes met haar rode Volkswagen Beetle in botsing gekomen met een drone. Vermoedelijk werd het toestel bestuurd door een paar kinderen. De politie is nu op zoek naar de eigenaar van de drone.

Het voorval vond plaats net nadat de vrouw optrok bij een verkeerslicht op de Deltaweg bij Goes. Op dat moment vloog een roodzwarte drone haar kant op en kwam deze op de motorkap terecht. Die raakte daardoor licht beschadigd. Volgens getuigen liepen er kort na het vooral drie jongeren met een rood voorwerp in hun hand weg.

Provinciale weg
Mensen die recreatief met een drone vliegen moeten zich aan een aantal regels houden, waaronder het verbod op het vliegen boven aaneengesloten bebouwing en boven wegen. De Deltaweg bij Goes is een provinciale weg, en ook daarvoor geldt dat deze niet overvlogen mag worden door drones.

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.