BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

‘Droneshow is mooier dan vuurwerk’ (plus making-of video)

De 300 drones die de afgelopen weken elke avond een show opvoeren boven Disney World in Orlando kunnen op positieve reacties van de bezoekers rekenen. Volgens sommige kijkers is de droneshow zelfs mooier dan vuurwerk. De volledige show is in onderstaande video te bekijken.

De show wordt opgevoerd door speciaal voor dit doel ontwikkelde Shooting Star drones van Intel. Deze zijn elk voorzien van een meerkleurenled, zodat ze elke gewenste kleur kunnen vertonen. Een computer op de grond stuurt alle drones aan, zodat complexe choreografieën uitgevoerd kunnen worden. Voor de veiligheid van de toeschouwers vliegen de drones alleen boven het water.

In onderstaande video wordt uitgelegd wat er allemaal kwam kijken bij het ontwikkelen van de Starbright show en waar de makers hun inspiratie vandaan haalden. De show wordt elke avond twee keer opgevoerd en is nog tot 8 januari te bekijken.

DroneLand ROC-light

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.