Video

‘Droneshow is mooier dan vuurwerk’ (plus making-of video)

De 300 drones die de afgelopen weken elke avond een show opvoeren boven Disney World in Orlando kunnen op positieve reacties van de bezoekers rekenen. Volgens sommige kijkers is de droneshow zelfs mooier dan vuurwerk. De volledige show is in onderstaande video te bekijken.

De show wordt opgevoerd door speciaal voor dit doel ontwikkelde Shooting Star drones van Intel. Deze zijn elk voorzien van een meerkleurenled, zodat ze elke gewenste kleur kunnen vertonen. Een computer op de grond stuurt alle drones aan, zodat complexe choreografieën uitgevoerd kunnen worden. Voor de veiligheid van de toeschouwers vliegen de drones alleen boven het water.

Making-of

In onderstaande video wordt uitgelegd wat er allemaal kwam kijken bij het ontwikkelen van de Starbright show en waar de makers hun inspiratie vandaan haalden. De show wordt elke avond twee keer opgevoerd en is nog tot 8 januari 2017 te bekijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “‘Droneshow is mooier dan vuurwerk’ (plus making-of video)

  • Wow, dit is schitterend! Veel mooier dan vuurwerk ook, dit lijkt me de toekomst voor spektakel bij Oud- en Nieuw.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier