Pro

DJI en DroneDeploy bieden oplossing voor thermografische inspecties

Dronefabrikant DJI en cloudplatform DroneDeploy zijn een samenwerking aangegaan om het geautomatiseerd uitvoeren van thermografische inspecties mogelijk te maken. Dankzij thermal mapping is het onder meer mogelijk om snel warmtelekken op te sporen of zonnepanelen te inspecteren.

Cloudplatform

Voor het uitvoeren van thermografische inspecties kan in principe elke drone met een warmtebeeldcamera ingezet worden. Voor het systematisch in kaart brengen van grotere oppervlakken is het echter handig als die drone volautomatisch aangestuurd wordt, waarna de afzonderlijke beelden middels speciale sofware verwerkt worden voor nadere analyse. Die automatisering van de workflow is precies waar DroneDeploy zich met haar app en cloudplatform op toelegt.

DJI Matrice 100 met Zenmuse XT

Zenmuse XT

De software van DroneDeploy is nu ook geschikt gemaakt voor het verwerken van beelden die door de Zenmuse XT camera van DJI gemaakt worden. Dit betreft een infraroodcamera van het toonaangevende bedrijf Flir, die volledig geïntegreerd is met de LightBridge-dataverbinding van DJI. De Zenmuse XT kan onder de Inspire en Matrice drones van DJI worden bevestigd.

Een defect zonnepaneel (rechtsvoor) licht op als deze in het infraroodspectrum wordt bekeken

Dankzij de samenwerking tussen DJI en DroneDeploy wordt het nu veel eenvoudiger om grotere installaties of gebouwen te checken op warmtelekken: deze worden op infraroodopnamen immers goed zichtbaar als heldere plekken. Ook voor het inspecteren van grote oppervlakken met zonnepanelen is de techniek ideaal, aangezien defecte of niet goed functionerende zonnepanelen warmer worden dan normaal en daardoor oplichten in het infraroodspectrum.

Bèta feature

Het automatisch verwerken van thermografische opnamen wordt momenteel als bèta feature aangeboden aan betalende gebruikers van DroneDeploy. Wie meer wil weten over de mogelijkheden kan een mailtje sturen aan info@dronedeploy.com.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier