DJI Mavic Pro overleeft water, vuur en crashtest

Een paar maanden geleden introduceerde DJI de Mavic Pro, een compacte en uitvouwbare quadcopter die bijzonder in trek is bij de doelgroep. Maar hoe degelijk is het apparaat eigenlijk? Om dat uit te vinden onderwierp DigitalRev de Mavic Pro aan extreme omstandigheden, waaronder het herhaaldelijk laten crashen van het toestel en blootstelling aan vocht en vlammen.

Het verbazingwekkende is dat de Mavic Pro alle martelingen redelijk goed doorstond en na afloop nog steeds functioneerde. Een paar conclusies die werden opgetekend door het testteam:

  • De Mavic Pro doorstond alle testen. De gimbal raakte weliswaar beschadigd, maar daar moet bij aangetekend worden dat de doorzichtige gimbal cover was weggelaten. Als die was blijven zitten dan had de gimbal het waarschijnlijk ook wel overleefd;
  • Van alle beproevingen had de Mavic Pro het meest te lijden onder de blootstelling aan water. Al na twee minuten kwamen er waarschuwingen van de vision sensors. Conclusie: je kunt maar beter niet door de regen vliegen met deze drone;
  • Als de Mavic Pro onverhoopt nat wordt, stop hem dan niet in een zak met rijst. De ventilatieopeningen zijn dusdanig groot dat er rijst in het toestel terecht komt.

Kortom: de Mavic Pro is een bijzonder solide drone, die wel tegen een stootje kan. Zelfs kortstondige blootstelling aan vocht en extreme hitte hoeven niet per se het einde van de quadcopter te betekenen. Wat niet wil zeggen dat je dan maar de extremen moet gaan opzoeken met je Mavic Pro, daar is het apparaat net iets te duur voor…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier