ProProductnieuws

DJI lanceert professionele Ground Station app voor missieplanning

Eén van de innovaties waar DJI tijdens de CES mee uitpakt is een nieuwe app voor het maken van vluchtplannen. De DJI Ground Station Pro iPad app is bedoeld om vluchten te automatiseren die betrekking hebben op inspecties of het maken van kaarten en 3D modellen.

Missievoorbereiding
Feitelijk doet de app van DJI min of meer hetzelfde als reeds bestaande apps zoals Litchi en de app van DroneDeploy: je kunt er missies mee voorbereiden, zoals vluchten op basis van waypoints of vluchten waarbij de drone een bepaald patroon aflegt en ondertussen foto’s maakt, die na afloop verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld 2D mapping of 3D fotogrammetrie software.

Met de GS Pro app kun je bijvoorbeeld een gebied markeren en een gewenste vlieghoogte, waarna de app automatisch uitrekent hoeveel banen de drone over het gebied moet vliegen om alles in kaart te brengen. Daarbij is het mogelijk om virtuele grenzen aan te geven, waarbuiten de drone zeker niet mag vliegen. Dit om te voorkomen dat de drone bijvoorbeeld tegen omliggende bomen of over wegen vliegt.

Waypoints
Ook kun je met de GS Pro app uitgebreide waypoint missies programmeren. Je kunt to 99 waypoints invoeren, en op elk waypoint kiezen uit 15 verschillende acties, waaronder draaien van het toestel, gimbal omhoog of omlaag bewegen, starten of stoppen met video-opnamen, een foto maken of op de plaats blijven hoveren.

De app is alleen beschikbaar voor iPad en is compatible met de meeste recente drones uit de line-up van DJI, waaronder de Phantom 3 en hoger, de Inspire 1 en 2 en de Mavic Pro en Matrice-serie drones. Qua camera’s worden ook alle systemen uit de Zenmuse-serie ondersteund.

Download GS Pro via de App Store (gratis)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier