Productnieuws

Karma drone van GoPro maakt comeback in 2017

De door accuproblemen geplaagde Karma drone komt ‘dit jaar’ weer op de markt, heeft GoPro in een persbericht aangekondigd. De vraag is echter hoeveel kans de Karma drone nog maakt, nu de uitlevering van de Mavic Pro van DJI goed op gang begint te komen en de feestdagen achter de rug zijn.

Accuproblemen
Niet lang nadat GoPro de Karma aankondigde werden de reeds uitgeleverde toestellen weer teruggeroepen. Diverse klanten ondervonden namelijk problemen met de accu, die er tijdens een vlucht ineens mee uitscheed waardoor de drones als bakstenen uit de lucht vielen.

Niet bepaald bevorderlijk voor de reputatie van je product, en daar kwam vervolgens ook nog eens de aankondiging van de Mavic Pro van DJI overheen, die op veel fronten betere prestaties levert in een nog kleiner formaat. Het enige waarin de Karma zich echt onderscheidt is het feit dat er een losse steadygrip wordt meegeleverd, de Karma Grip.

GoPro-ceo Nick Woodman denkt echter nog altijd een marktaandeel te kunnen verwerven met de Karma drone, de bijbehorende Karma Grip en de nieuwe Hero 5: “2017 gaat over mobile storytelling en dat is precies wat onze producten mogelijk maken.”

GoPro-ceo Nick Woodman tijdens de presentatie van de Karma

Reputatieschade
Of klanten dat ook zo zien is natuurlijk maar zeer de vraag. Daar komt bij dat de feestdagen geweest zijn, en dat is traditioneel een moment waarop dure elektronische gadgets als warme broodjes over de toonbank gaan. Dat moment heeft GoPro nu gemist, en ook de reputatieschade gaat niet vanzelf weg. Een aantal aandeelhouders heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen GoPro vanwege het Karma-fiasco.

In februari maakt GoPro bekend wanneer de Karma weer op de markt verschijnt. Het bedrijf rond naar eigen zeggen momenteel de laatste serie testen af.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier