Yuneec komt met verbeterde versie van Typhoon H

Op de technologiebeurs CES heeft Yuneec een nieuwe drone aangekondigd, de Typhoon H520. Het systeem is gebaseerd op de Typhoon H hexacopter die vorig jaar werd geïntroduceerd. Volgens Yuneec biedt de nieuwe drone een langere vliegtijd en kan deze zwaardere payloads de lucht in brengen. De H520 kan uitgerust worden met verschillende camera’s, waaronder de CGO-ET thermische camera en de nieuwe CGO-CI die speciaal voor inspectiedoeleinden is ontwikkeld.

De op het oog meest opvallende verandering is de nieuwe body, die een opvallende oranje kleur heeft gekregen. Afgezien daarvan lijkt het uiterlijk van de H520 vrijwel ongewijzigd ten opzichte van voorganger Typhoon H. De grootste wijziging zit hem verder in de verbeterde specificaties, alhoewel Yuneec niet aangeeft wat de maximale vliegtijd en de maximale payload dan zouden zijn.

CGO-CI camera
De meest spectaculaire vernieuwing zit hem in de introductie van de CGO-CI camera, die uit 7 optische elementen bestaat en een vervormingsvrij beeld zou geven, bij een lange brandpuntafstand. Net zoals de CGO-3+ zoals die met de Typhoon H werd geleverd kan ook de CI 360º in het rond draaien. De H520 wordt standaard uitgerust met de Intel RealSense module, die moet voorkomen dat de drone tegen obstakels aan vliegt.

Verdere specificaties over de CGO-CI zijn nog niet bekend. De H520 zou in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen, met een instapprijs van 2499 dollar. Het systeem wordt geleverd met de op Android gebaseerde ST16 controller met 7″ scherm die ook werd geleverd bij de Typhoon H.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel de Mavic Air bij DJI