Video

Droneracer filmt adembenemende vlucht naar bergpiek

Berglandschappen zijn altijd goed voor mooie dronevideo’s, dat blijkt ook maar weer uit deze video van YouTuber Gab707. Maar een groot verschil is dat Gab707 zijn video niet opnam met een normale cameradrone, maar met een racedrone. En dat leidt tot bijzonder spectaculaire beelden.

Gab707 nam de video op met een GoPro Hero 4 Session, gemonteerd op een Strix Awk210. Die laat hij met behulp van een FPV-bril rakelings langs bergkammen scheren terwijl de drone in grote vaart afstevent op de piek van de bergtop, in dit geval de Hübschhorn in Zwitserland.

In nog geen week tijd heeft de video al meer dan een miljoen views vergaard, en dat is volkomen terecht wat ons betreft: het zijn beelden die je vroeger alleen zag in de meest spectaculaire natuurdocumentaires, maar tegenwoordig kun je met een drone van een paar honderd euro en de nodige vliegskills hetzelfde bereiken.

Speel de video beeldvullend af, zet het volume een tandje hoger, en genieten maar!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier