BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Alexander Klöpping beboet om dronevlucht boven Amsterdam

Internetondernemer Alexander Klöpping heeft onlangs een boete van 300 euro gekregen voor een illegale dronevlucht boven het centrum van Amsterdam. Dat biechtte Klopping zelf op in zijn eigen internetpraatprogramma Een Podcast over Media.

In het praatprogramma vertelt Klöpping dat hij zijn drone vanaf zijn dakterras liet opstijgen, om het toestel vervolgens onder andere over de Dam en Centraal Station te laten vliegen. “Het was prachtig om een beetje boven de stad te vliegen terwijl de zon mooi onderging”, aldus Klöpping.

Met de vlucht overtrad Klöpping echter meerdere regels voor het vliegen met drones, waaronder het verbod op vliegen boven aaneengesloten bebouwing en mensenmenigten. Ook maakt de stad Amsterdam deel uit van de CTR Schiphol, en in dat gebied zijn absoluut geen recreatieve dronevluchten toegestaan.

Agenten voor de deur
De illegale vlucht bleef echter niet onopgemerkt. In de podcast verklaart Klöpping dat er kort nadat de drone was geland twee agenten voor de deur stonden. Die namen hem mee naar het bureau, nadat ze hadden vastgesteld dat de drone inderdaad bestuurd werd door Klöpping. “Ze waren echt buiten adem, ze waren heel blij dat ze me te pakken hadden”, aldus Klöpping.

De politiemannen identificeerden het toestel, waarna Klöpping met drone en al mee moest naar het bureau. Enkele dagen later moest hij ook een verklaring komen afleggen bij de Luchtvaartpolitie op Schiphol. Uiteindelijk werd Klöpping heengezonden, met een bekeuring van 300 euro aan zijn broek.

Geen spijt
Heel veel spijt van zijn actie heeft Klopping niet. “Het voelt een beetje hetzelfde als een boete voor door rood rijden met de fiets. Je weet dat het niet mag, maar je doet het toch.”

8 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.