DJI neemt Phantom 4 uit productie

DJI Phantom 4

In een email aan haar dealers heeft dronefabrikant DJI laten weten dat de Phantom 4 uit productie wordt genomen. De opvolgers van het toestel zijn de opvouwbare Mavic Pro en de nieuwe Phantom 4 Pro.

Door de vroegtijdige productiestop is de Phantom 4 de kortst geproduceerde drone uit het assortiment van DJI. De Phantom 4 werd 10 maanden geleden aangekondigd, en bood destijds een spectaculaire noviteit in de vorm van obstakeldetectie. Inmiddels is deze feature standaard bij de drones van DJI, zowel de Mavic Pro als de Phantom 4 Pro en de Inspire 2 zijn voorzien van obstakeldetectie.

Onverkochte voorraden
Mensen die toch nog graag een Phantom 4 willen hebben kunnen waarschijnlijk nog wel even terecht bij dealers, die mogelijk nog met onverkochte voorraden zitten. Wellicht leidt de productiestop zelfs tot mooie kortingen, zeker nu de Mavic Pro vergelijkbare cameraprestaties biedt terwijl deze drone veel handzamer is.

Wie beeldkwaliteit belangrijk vindt kan misschien toch beter een paar honderd euro extra uitgeven en een Phantom 4 Pro kopen, aangezien deze over een veel betere beeldsensor zou moeten beschikken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier