Productnieuws

Walkera Vitus 320 oogt als interessant alternatief voor de Mavic Pro

Walkera Vitus 320

Een opvouwbare drone met 25 minuten vliegtijd en een 4K camera, waar hebben we dat toch ook alweer eerder gezien? En nee, we hebben het hier niet over de Mavic Pro van DJI, maar over de Vitus 320, de nieuwste drone van Walkera. Evenals de Mavic is deze quadcopter opvouwbaar en daardoor makkelijk mee te nemen. En naast mooie plaatjes maken kun je ook AR-games spelen met de Vitus.

Opvouwbare drones zijn hot, want drones die je makkelijk mee kunt nemen en waarmee je ook nog eens bijzonder hoogwaardige luchtopnamen kunt maken vallen goed in de smaak bij de consument. Vraag dat maar aan DJI, dat sinds de lancering van de Mavic Pro worstelt met de enorme vraag naar de kleine drone, waardoor veel klanten nog altijd wachten op hun bestelling.

Vragen om concurrentie
Zo’n marktsituatie vraagt natuurlijk om concurrentie. Even leek het erop dat GoPro met de Karma drone in het gat zou springen, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen: kort na de introductie riep GoPro de Karma terug vanwege uitvallende accu’s. En nog altijd is niet duidelijk wanneer de Karma weer op de markt verschijnt. En die andere veelbelovende actiedrone, de Lily Camera, is inmiddels ook al geflopt.

Wellicht dat Walkera het lukt om marktaandeel van DJI af te gaan snoepen op het terrein van handzame drones. Walkera is immers niet de eerste de beste dronefabrikant, het bedrijf is al jaren actief en is vooral bekend vanwege haar ready to fly racedrones. Ook heeft Walkera in het verleden meerdere cameradrones gepresenteerd. We hebben dus niet te maken met een nieuwkomer zoals GoPro of Lily, maar met een gevestigde naam.

Interessante specs
Kijkend naar de specs van de Vitus 320 lijkt het erop dat Walkera een interessant product in handen heeft. Een gestabiliseerde 4K camera, 25 minuten vliegtijd, satellietnavigatie, optische sensoren rondom, een bereik van een kilometer, een gewicht van 870 gram, en een losse zender met houder voor je smartphone: dat zijn specificaties waar we wel wat mee kunnen, en dat in een toestel die je evenals de Mavic Pro in kunt klappen tot een klein pakketje.

Een leuke extra is dat Walkera allerlei augmented reality (AR) games heeft toegevoegd aan de Vitus. In dat geval worden er allerlei grafische elementen over het FPV-beeld geprojecteerd dat je op je smartphone ziet. Denk hierbij aan virtuele oefentracks die je na moet vliegen met je drone, of aan een battle mode, waarbij je met de drone allerlei virtuele obstakels uit de lucht moet knallen. Wellicht een leuke toevoeging voor mensen die wel eens wat anders willen doen met hun drone.

600 dollar
Natuurlijk zal in de praktijk moeten blijken of de Vitus 320 echt een interessant alternatief kan zijn voor de Mavic Pro. Ook is het nog even afwachten wat de prijs gaat worden. Er wordt gesproken over een prijskaartje van 600 dollar, zeg maar de helft van wat DJI’s opvouwdrone moet kosten. We zullen nog even geduld moeten hebben, Walkera zegt de Vitus 320 in maart op de markt te gaan brengen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Walkera Vitus 320 oogt als interessant alternatief voor de Mavic Pro

  • Als die fabrikant niet dominant agressief is zoals DJI met hun data opslag en collectie, registratie chantage (en bewust killen van alle mogelijkheden) zou dat nog wel eens een groot succes kunnen worden.
    De Mavic Pro was niet te verslaan maar nu door zijn eigen maker volledig neergehaald.
    Wie wil nou toch zijn vlieg data opgeslagen hebben en dan ook nog eens doorsturen zeg…? En dan die geweldige specs even geheel om zeep helpen waar je dan wél voor hebt moeten betalen.
    600 USD is ook niet meer een bedrag waarvoor iemand een maand moet gaan werken en dat is ook goed want het vliegt en het crasht……..uiteindelijk “n keertje.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier