Belgische brandweer zoekt met drone naar kinderen onder ijs

Bij een plas nabij de Belgische plaats Brasschaat is gisteren met een drone gezocht naar kinderen die onder het ijs geraakt zouden zijn. Dit naar aanleiding van een melding van een wak in het ijs, waar volgens omwonenden mogelijk spelende kinderen in waren verdwenen. Van de kinderen ontbrak echter ieder spoor: waarschijnlijk was er niets aan de hand en zaten de jongeren allang thuis.

Om het zekere voor het onzekere te nemen zette de brandweer een drone met zowel een daglichtcamera als thermografische camera in, die deel uitmaakt van het arsenaal van de Civiele Bescherming. Na analyse van de beelden bleek echter dat er geen sprake was van lichamen onder het ijs. Voor het speurwerk werd overigens gebruik gemaakt van de daglichtcamera, aangezien infraroodstraling niet door ijs komt.

Metingen
De drone van de Civiele Bescherming werd in eerste instantie aangeschaft om metingen te doen in het geval van chemische of nucleaire ongelukken. Maar uitgerust met een (thermische) camera kan het toestel dus ook ingezet worden om vermiste personen op te sporen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier