Nieuws

Drone kliedert anti Trump-leus op doek

De onlangs geïnstalleerde 45e president van de Verenigde Staten maakt heel wat emoties en verzet los. Sommige mensen uiten dat middels een straatprotest, anderen zoeken hun heil in het aanbrengen van graffiti. Een enkeling zet daarvoor zijn drone in. Het resultaat is een nogal kliederige maar goed leesbare flinke anti Trump-leus.

SCUM TRUMP

De politiek getinte leus bevat slechts twee woorden: ‘SCUM TRUMP’, die in grote zwarte letters op een groot doek gekalkt werden door een DJI Phantom 2 met daaraan een gerobotiseerde spray-arm. De bedenker van de graffitidrone is kunstenaar KATSU, die eerder al een drone inzette om een grote reclameposter in New York te bekladden. Zijn nieuwe drone Icarus Two is voorzien van een een beweegbare arm, die zelfstandig letters kan sprayen.

Echt grafisch sterk is de graffiti niet, maar het concept werkt wel. KATSU voorziet dat het in de toekomst mogelijk is om met meerdere kleuren te werken, en ook zou de nauwkeurigheid verbeterd kunnen worden. Om anderen te motiveren het idee verder te ontwikkelen wil KATSU de gebruikte software en hardware open source maken.

Industriële verfspraydrone

Het middels een sprayer aanbrengen van verf door drones is iets wat ook industrieel toegepast kan worden. Het Amerikaanse bedrijf Apellix werkt aan een drone die ingezet kan worden om gebouwen of schepen te voorzien van een frisse verflaag. De verf wordt via een slang toegevoerd, en via dezelfde verbinding krijgt de drone ook zijn stroom. Daardoor is de drone niet afhankelijk van accu’s om in de lucht te blijven, en kan het toestel in principe uren achtereen doorwerken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier