Productnieuws

Russische firma ontwikkelt ‘onbreekbare’ racedrone

Het racen met een drone is leuk, maar je moet wel diepe zakken hebben. Om de haverklap sneuvelt er bij crashes wel een propeller, motor, of frame. De Nimbus 195 moet hier verandering in brengen: de koolstoffiber behuizing is zò sterk dat de drone zelfs overreden kan worden door een auto en het dan nog doet. En de drone is ook nog eens regenbestendig.

Voordat we verder gaan over de Nimbus 195 is een waarschuwing op zijn plaats. Het gaat vooralsnog om een drone die nog niet verkrijgbaar is. De carbon fiber monocoque body racing drone bestaat vooralsnog alleen in de vorm van een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Bovendien is het streefbedrag slechts 30.000 dollar, en het team achter de Nimbus is een startup, geen gevestigd bedrijf. Er mogen dus wel enige vraagtekens gezet worden bij het realiteitsgehalte van de campagne.

Koolstoffiber frame

Dat neemt niet weg dat het idee achter de Nimbus zeer tot de verbeelding spreekt. De behuizing van de Nimbus zou vervaardigd moeten worden van ultrasterk koolstoffiber, waarbij de dikte van de behuizing wordt afgestemd op de krachten die er op bepaalde delen spelen in het geval van een crash. Bovendien zijn alle vitale delen, zoals elektronica, accu en camera, volledig weggewerkt in de body. Die zouden daardoor optimaal beschermd moeten zijn. Zelfs een vlucht door regen moet geen probleem zijn.

Flexibele propellers

Doordat de drone ook nog eens voorzien wordt van flexibele propellers zou het toestel zelfs overreden kunnen worden door een auto om daarna weer het luchtruim te kiezen, zoals in onderstaande video getoond wordt. Natuurlijk is het goed om dergelijke beelden met een flinke korrel zout te nemen, want helaas zijn video’s bij crowdfundcampagnes niet altijd even waarheidsgetrouw.

Mocht je het risico willen nemen dat je in een wat minder positief scenario kunt fluiten naar je geld dan kun je voor 150 dollar voorintekenen op een exemplaar van het kale frame. Voor 750 dollar krijg je als alles goed gaat het complete pakket opgestuurd, inclusief motoren, flight controller en zender. Die ready to fly versie zou snelheden van maar liefst 160 km/uur kunnen halen en een bereik hebben van 1.000 meter: geen kinderspeelgoed dus.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier