Video

Indringende 360º dronebeelden brengen je even in Auschwitz

Afgelopen donderdag was het precies 72 jaar geleden dat het Duitse concentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijd werd. Om dat feit te herdenken maakte de Duitse omroep WDR de indringende 360º documentaire ‘Inside Auschwitz’. Mede dankzij de inzet van drones krijg je als kijker een uniek beeld van het voormalige kamp.

In de virtual reality-documentaire wordt je aan de hand van de dronebeelden door het kamp geleid. Op diverse plekken vertellen overlevenden over hun herinneringen, of krijg je een kijkje in de oude barakken. Doordat je letterlijk alle kanten op kunt kijken krijg je echt even het idee dat je er zelf bij bent. De illusie van aanwezigheid wordt compleet als je ook even een koptelefoon opzet.

Let wel: niet alle browsers ondersteunen 360º video. Als je de video op een smartphone of tablet bekijkt, open deze link dan even in de YouTube app. Op een gewone computer kun je de video bekijken in Chrome, en dan met de muis je kijkrichting bepalen. Voor een optimale ervaring is het ook mogelijk om de video te bekijken middels een VR-bril zoals de Samsung Gear VR of Google Cardboard.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier