BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

GoPro brengt Karma opnieuw op de markt

Drie maanden nadat GoPro gedwongen werd om haar Karma drone terug te roepen na klachten over uitvallende toestellen is de Karma weer terug in de winkelschappen. Het probleem bleek hem te zitten in de bevestiging van de accu. Deze kon tijdens een vlucht iets losraken waardoor het contact verbrak en de drone zonder stroom kwam te zitten.

Aanvankelijk kwam de Karma drone in oktober 2016 op de markt. Het toestel moest een nieuwe impuls geven aan GoPro’s kwakkelende verkopen. De markt voor action cams is behoorlijk verzadigd geraakt, en bovendien filmen veel mensen tegenwoordig met hun smartphone. Aangezien de markt voor drones zich nog flink aan het ontwikkelen is zag GoPro hier een mooi nieuw afzetkanaal in.

Vertraging en concurrentie van DJI
De ontwikkeling van de Karma liep echter flinke vertraging op, en de lancering moest meerdere keren uitgesteld worden. En toen het eindelijk zover was kwam DJI een week later met de Mavic Pro op de proppen, die op veel vlakken verder ontwikkeld is dan de Karma drone. Vervolgens maakten meerdere Karma-bezitters melding van het plotseling uitvallen van de drone tijdens het uitvoeren van een vlucht, waarop GoPro besloot om alle reeds geleverde drones – 2.500 in totaal – terug te roepen.

Het probleem bleek hem te zitten in de bevestiging van de accu. Hierin bleek enige speling te zitten, waardoor de accu een klein beetje kon verschuiven. In een aantal gevallen viel daardoor het elektrisch contact met de drone zelf uit. En dat had als gevolg dat het toestel als een baksteen naar beneden kwam zetten. Een relatief klein mechanisch probleem dus, wat relatief eenvoudig te verhelpen was.

Het is echter de vraag of de Karma überhaupt nog kans van slagen heeft. De reputatie van de drone heeft immers een flinke deuk opgelopen, en DJI heeft met de Mavic Pro in het segment van kleine opvouwbare drones een flinke voorsprong kunnen opbouwen, alhoewel het bedrijf tot op de dag van vandaag moeite heeft om alle bestellingen uit te leveren, wat bij veel klanten en dealers wereldwijd tot veel frustratie heeft geleid.

Karma Grip
Het enige unique selling point van de Karma is dat de camera afneembaar is en op een optionele stabilizer geplaatst kan worden, zodat er ook op de grond mooie stabiele videobeelden gemaakt kunnen worden. Maar of dat genoeg is om voldoende momentum te genereren zal de komende maanden moeten blijken.

5 Comments

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.