Honderden drones de lucht in tijdens Super Bowl-optreden Gaga

De show die Lady Gaga vanavond geeft tijdens de pauze van de Super Bowl zal naar verluidt worden opgeluisterd door een paar honderd drones, die in de lucht een strakke choreografie uitvoeren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Shooting Star drones van Intel, die eerder werden ingezet bij Disney World in Orlando.

Het is voor het eerst dat er drones worden ingezet tijdens de zogenaamde halftime show van de populaire American footballfinale. Er moest een speciale ontheffing van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit aan te pas komen om de show mogelijk te maken. Normaal gesproken is het in de VS niet toegestaan om drones in het duister te laten vliegen. Daar komt bij dat de wijde omgeving rond het stadion waar de Super Bowl plaatsvindt tijdelijk tot no-fly zone is verklaard.

Oefening
Eerder deze week zag een getuige de drones al boven het stadion vliegen. Waarschijnlijk ging het toen om een oefening. De Shooting Star drone van Intel werd speciaal ontwikkeld voor het geven van lichtshows. Daartoe worden de drones centraal aangestuurd door een computer. Elke drone is uitgerust met een meerkleurenled, die miljoen kleuren kan uitstralen. Voor de veiligheid zijn de propellers omgeven door een kooiconstructie.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools KabelDrone demodag
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.