BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Franse dronepiloot filmt onderlangs vliegende straaljager

Een Franse dronepiloot die nabij de plaats Tronget luchtopnamen aan het maken was werd onlangs verrast door twee straaljagers die wel heel laag boven de grond vlogen. Vanuit de lucht filmde hij hoe één van de twee gevechtsvliegtuigen onder zijn drone voorbij vloog.

Ophef
Over de beelden ontstond volgens de Franse krant La Montagne direct veel ophef. Sommigen betwijfelen de authenticiteit van de beelden, anderen noemen het een gevaarlijk incident waaruit maar weer eens zou blijken hoe gevaarlijk drones voor ander luchtverkeer zijn.

De amateur dronevlieger in kwestie was op verzoek van een bekende luchtopnamen aan het maken van een huis in Tronget, een gehucht nabij de stad Moulins in het Franse departement Allier. De camera van de drone was toevallig naar beneden gericht toen de vliegtuigen onder de drone voorbij kwamen vliegen.

Laagvlieggebied
Volgens La Montagne wordt er in het gebied wel vaker laag gevlogen door militaire toestellen. Of de betreffende locatie inderdaad aangemerkt is als laagvlieggebied is ons niet bekend. Het is nog niet duidelijk of de beelden echt zijn en of de dronevlieger zich aan de regels heeft gehouden.

8 Comments

    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.