Inspire 2 kan uit de lucht vallen door software-update

De onlangs geïntroduceerde Inspire 2 van DJI blijkt in een aantal gevallen spontaan uit de lucht te vallen als gevolg van een softwarefout in de updateprocedure van het toestel. De drone schakelt zichzelf uit tijdens het uitvoeren van een firmware-update. Door een fout in de app gebeurt dat ook als de drone op dat moment in de lucht hangt.

Op het forum van DJI klagen meerdere Inspire 2-gebruikers over problemen met het toestel, dat sinds enkele weken te koop is. Bij sommige gebruikers crashte het toestel nadat de DJI Go-app een hele serie waarschuwingen en errors gaf. Andere gebruikers melden problemen door een onverwachte firmware-update, die tijdens het vliegen ineens begon met installeren.

De problemen doen denken aan de softwareproblemen die gebruikers van de Inspire 1 plaagden, toen die net op de markt was verschenen. Toen zorgde een bug in de software voor onvoorspelbare manoeuvres tijdens het opstijgen. Daardoor crashten meerdere toestellen. Ook maakten gebruikers toen melding van onverklaarbare fly-aways.

GoPro
DJI is niet de enige dronefabrikant die kampt met kinderziekten in nieuwe drones. Onlangs moest GoPro haar Karma drone terugroepen, nadat bleek dat het toestel in sommige gevallen als een baksteen uit de lucht viel. De oorzaak bleek echter geen softwarefout maar een gebrekkige accubevestiging te zijn. Dat probleem is inmiddels opgelost en de Karma verschijnt binnenkort weer op de markt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Inspire 2 kan uit de lucht vallen door software-update

 • 7 februari 2017 om 19:14
  Permalink

  Wi-Fi uit zetten, dan kan dat niet tijdens het vliegen gebeuren.

  Beantwoorden
 • 10 februari 2017 om 18:59
  Permalink

  Tsja, wachten met de aanschaf dus. DJI levert super toestellen of moet er wederom eerst feedback komen van de vliegers voordat alles in orde is? Waar doet me dit aan denken… iedereen een save flight! Hans

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier