BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI maakt Mavic Pro nog veiliger met optionele propeller cage

De Mavic Pro van DJI is niet alleen voorzien van sensoren die botsingen moeten voorkomen, het toestel is ook nog eens bijzonder klein en licht. De drone is daardoor per definitie al een stuk veiliger dan bijvoorbeeld de Phantom. Maar het kan altijd nog veiliger: dankzij een nieuwe accessoire worden de propellers ook nog eens helemaal afgeschermd.

De propeller cage doet een beetje denken aan de kooi die rondom huis-tuin-en-keukenventilators is gemonteerd. Een beetje grofstoffelijk en niet echt elegant, maar wel een bijna 100% bescherming tegen ongewenste aanrakingen van de snel draaiende propellerbladen.

Dankzij de accessoire kun je de Mavic Pro probleemloos tegen een muur laten botsen, mits je dat niet te hard doet uiteraard. Ook zijn vingers en andere lichaamsdelen veilig, door de fijnmazige kooiconstructie.

Kortere vliegduur
Helaas heeft de propeller cage wel een flinke impact op de maximale vliegduur. Die gaat namelijk omlaag naar zo’n 12 minuten. Ook moet je iets kleinere propellers monteren alvorens je de propeller cage aanbrengt. Die zogenaamde 7728 Quick-Release Folding Propellers worden wel meegeleverd.

De propeller cage is met name geschikt voor ongeoefende piloten, die wat extra zekerheid willen tijdens hun eerste vliegpogingen. Ook voor indoorvluchten en eventueel inspecties waarbij de drone dicht op objecten moet vliegen is de kooiconstructie ideaal.

Prop guards
Voor wie het niet ziet zitten om met een propeller cage rond te vliegen, maar wel wat extra zekerheid wil hebben, heeft DJI ook een setje standaard prop guards uitgebracht voor de Mavic Pro. Die zijn met 17 euro voor een set heel wat voordeliger dan de propeller cage, die 179 euro moet kosten. Ook zal de maximale vliegtijd min of meer gelijk zijn aan wat je normaal gesproken haalt.

6 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.