DJI maakt Mavic Pro nog veiliger met optionele propeller cage

De Mavic Pro van DJI is niet alleen voorzien van sensoren die botsingen moeten voorkomen, het toestel is ook nog eens bijzonder klein en licht. De drone is daardoor per definitie al een stuk veiliger dan bijvoorbeeld de Phantom. Maar het kan altijd nog veiliger: dankzij een nieuwe accessoire worden de propellers ook nog eens helemaal afgeschermd.

De propeller cage doet een beetje denken aan de kooi die rondom huis-tuin-en-keukenventilators is gemonteerd. Een beetje grofstoffelijk en niet echt elegant, maar wel een bijna 100% bescherming tegen ongewenste aanrakingen van de snel draaiende propellerbladen.

Dankzij de accessoire kun je de Mavic Pro probleemloos tegen een muur laten botsen, mits je dat niet te hard doet uiteraard. Ook zijn vingers en andere lichaamsdelen veilig, door de fijnmazige kooiconstructie.

Kortere vliegduur
Helaas heeft de propeller cage wel een flinke impact op de maximale vliegduur. Die gaat namelijk omlaag naar zo’n 12 minuten. Ook moet je iets kleinere propellers monteren alvorens je de propeller cage aanbrengt. Die zogenaamde 7728 Quick-Release Folding Propellers worden wel meegeleverd.

De propeller cage is met name geschikt voor ongeoefende piloten, die wat extra zekerheid willen tijdens hun eerste vliegpogingen. Ook voor indoorvluchten en eventueel inspecties waarbij de drone dicht op objecten moet vliegen is de kooiconstructie ideaal.

Prop guards
Voor wie het niet ziet zitten om met een propeller cage rond te vliegen, maar wel wat extra zekerheid wil hebben, heeft DJI ook een setje standaard prop guards uitgebracht voor de Mavic Pro. Die zijn met 17 euro voor een set heel wat voordeliger dan de propeller cage, die 179 euro moet kosten. Ook zal de maximale vliegtijd min of meer gelijk zijn aan wat je normaal gesproken haalt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

6 gedachten over “DJI maakt Mavic Pro nog veiliger met optionele propeller cage

 • 9 februari 2017 om 14:51
  Permalink

  Die cage is best aardig, maar zoveel inleveren op de vliegtijd en voor zoveel geld…dan hoef ik ze niet.
  Maar eerst wil ik de Mavic hebben, DJI moet de leveringen aan retailers op orde krijgen. Ik heb ‘m niet bij DJI besteld (i.v.m. een aantrekkelijke korting) maar de beloofde leverdatum staat pas in mei. Hopelijk komt ie toch een stuk eerder.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   9 februari 2017 om 14:56
   Permalink

   Excuses voor de typefout :O. Wordt aangepast.

   Beantwoorden
   • 9 februari 2017 om 17:49
    Permalink

    Direct na mijn comment schreef ik dat ook in een tweede berichtje, maar die was blijkbaar niet aangekomen op de site. Belangrijkste is dat de info weer klopt!
    €17 is trouwens een net bedrag voor zoiets!

    Beantwoorden
 • 10 februari 2017 om 07:54
  Permalink

  Mooi dat DJI het voorbeeld geeft hoe die kooien NIET moeten zijn: te klein en te zwaar. Nu kunnen we snel een versie van een 3e partij verwachten die de vliegtijd niet of nauwelijks beperkt. Een paar extra ideeen:
  – uitneembaar gaas, in gevallen dat je wel obstakels hebt, maar geen angst dat blad of zoiets in de props komt ( straat met lantaarnpalen, binnenshuis zonder planten);
  – een ring met venturi-werking,zodat hogere efficiëntie van de props het extra gewicht compenseert;
  – harde ring om de uiteinden met flexibele randen erop en eronder, als zachte ‘bumpers’.

  Ik zie mooie kansen voor mensen met een 3D-printer!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier