Productnieuws

DJI vraagt Phantom 4-gebruikers om over te stappen op nieuwe app

Mocht je de afgelopen dagen zijn gaan vliegen met je Phantom 4, dan heb je waarschijnlijk bovenstaande waarschuwing te zien gekregen bij het opstarten van de DJI Go app. Hierin vraagt DJI om over te stappen op de nieuwe DJI Go 4 app.

In de app store zijn sinds een paar weken twee apps te vinden als je zoekt op ‘DJI Go’, namelijk de  bekende DJI Go app die geïntroduceerd werd met de Phantom 3-serie en later ook ondersteuning bood voor de Phantom 4, en de DJI Go 4 app, die voor de Mavic Pro, Inspire 2 en Phantom 4 Pro is bedoeld.

De oorspronkelijke DJI Go app zal binnenkort echter geen ondersteuning meer bieden voor de Phantom 4. Dat betekent dat je dus even op zoek zult moeten gaan naar de DJI Go 4 app, en die op je smartphone of tablet moet installeren. Dat is ook een goed moment om meteen even de laatste versie van de firmware te installeren, want die heeft onlangs ook een update gekregen.

Wat precies de reden is van de opsplitsing in modellen is niet duidelijk. Mogelijk wil DJI haar apps verder stroomlijnen en bepaalde nieuwe functionaliteiten alleen uitrollen in de DJI Go 4 app. Hoelang de oude DJI Go app voor de Phantom 3, Inspire 1 en Osmo nog updates krijgt is niet bekend.

Foutmelding
Een aantal Phantom 4-eigenaren die de DJI Go 4 app hebben geïnstalleerd klagen over een waarschuwing over het landingsgestel. Deze melding kan genegeerd worden en de bug wordt hopelijk snel door DJI opgelost.

Download DJI Go 4 voor iOS / Android

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI vraagt Phantom 4-gebruikers om over te stappen op nieuwe app

  • Gisteren 4-aug-2017 is er een nieuwe dji 4-go app uitkomen. Op de samsung s7 stopt de app naar enkele seconden. Iemand een oplossing?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier