Tech

Opmerkelijk: robot bestuurt drone

In de nabije toekomst zullen de meeste drones prima in staat zijn om zelfstandig hun weg te vinden. Maar tot die tijd komt er nog een piloot van vlees en bloed aan te pas om een drone te besturen. Alhoewel: in deze video zie je hoe een kleine robot de besturing van een DJI Phantom ter hand neemt. En dat lijkt aanvankelijk best goed te gaan, totdat blijkt dat de robot niet zo goed naar zijn eigenaar luistert…

De robotpiloot in kwestie is een Aldebaran Nao. Aanvankelijk vraagt de robot netjes aan zijn baasje of hij even met de drone mag vliegen. Deze stemt toe, waarna de robot de controller van de Phantom ter hand neemt en deze de drone zonder aarzelen laat opstijgen en resoluut van zich vandaan laat vliegen.

Op een goed moment wordt de bezitter van de drone toch zenuwachtig, want de Phantom vliegt wel erg ver weg. Reageren op het commando om terug te vliegen doet de robot niet, en een return to home-actie eindigt helaas met een crash in de bomen. Moraal van dit verhaal? Vertrouw robots, hoe intelligent ze ook lijken, nooit de bediening van je dure drone toe…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier