Video

Winterse dronebeelden van duingebied Meijendel bij Wassenaar

Grote delen van Nederland lagen vanmorgen onder een dik pak sneeuw. Zo ook het duingebied Meijendel, net ten noorden van Den Haag. Het gebied wordt gekenmerkt door open zandvlaktes afgewisseld met dichte bossen en meren, en die bieden in de winter een heel andere aanblik.

De opnamen werden ter hoogte van de Wassenaarse Slag gemaakt met een DJI Phantom 4 voorzien van een PolarPro polarizer. Wiebe de Jager: “Het viel niet mee om strakke beelden te krijgen, aangezien de wind aardig aantrok. De opnamen hadden echter niet veel later gemaakt moeten worden, want nog geen twee uur later was de meeste sneeuw alweer van de bomen gedooid.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

7 gedachten over “Winterse dronebeelden van duingebied Meijendel bij Wassenaar

 • Eric van Gerrevink

  Geachte drone vlieger,
  Het gebied waar u de opnames heeft gemaakt is Natura 2000 gebeid. Het is ter bescherming van de natuur verboden hier met een drone te vliegen.
  In de wetgeving staat u mag niets verstoren of verontrusten.
  Ik verzoek u bij de volgende vluchten eerst onderzoek te doen naar de status van het gebied waar u wenst te vliegen.
  Met vriendelijke groet,
  Eric van Gerrevink
  Duinwachter Dunea

  Beantwoorden
 • Beste Duinwachter,

  Buiten door Wiebe aangegeven informatie spelen er nog meer zaken een rol.
  Onderzoek heeft uitgewezen dat Drones niet als verstorend kunnen worden beschouwd.
  Daarnaast hebben Natuurbeheerders geen zeggenschap over het luchtruim.
  Dit is voorbehouden aan de Luchtvaartwetten.

  Beantwoorden
 • W.A.KAMMEIJER

  Ja tuurlijk heb ik met mijn drone meerdere malen boven het duingebied van DUNEA gevlogen daarna ben ik bedreigd met VIA HUN FACEBOOK PAGINA De Tapuit OM DAT NIET EN NOOIT MEER TE DOEN HET VLIEGEN IS NIET toegestaan DUS NIET VERBODEN EN MET IN AFWACHTING ALS ER EEN VAN HUN DUINWACHTERS HET CONSTATEERT ONMIDDELLIJK PROCESVEBAAL aanzeggen alleen hebben ze geen poot om te staan daarmee.

  Beantwoorden
 • Mooie video! Is de wetgeving onlangs aangepast en mag je nu inderdaad niet meer vliegen boven Natura2000 gebieden? Want dat is wat ik onlangs las in het cursusmateriaal A1A3 van de DDA.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Meijendel is inderdaad Natura 2000. In principe mag je er niet vliegen. Je kunt het er op wagen, zolang je maar zorgt dat je niet onnodig de rust verstoort. Met een beetje gezond verstand kom je een heel eind. Deze video is trouwens alweer een paar jaartjes oud, toen speelde de discussie wat minder.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier