Recordaantal van 1.000 drones de lucht in tijdens Chinees lantaarnfestival

Niet lang geleden schreef Intel een wereldrecord op haar naam door 500 verlichte drones gelijktijdig de lucht in te sturen en deze een choreografie te laten uitvoeren. Dezelfde drones waren onlangs nog te zien in de pauzeshow van de Super Bowl. Maar lang heeft het wereldrecord geen stand gehouden: in China gingen er tijdens een lichtshow maar liefst 1.000 drones gelijktijdig de lucht in.

Bovenaanzicht van de zwerm drones

De act maakte deel uit van het traditionele Lantern Festival dat elk jaar plaatsvindt in Guangzhou. Tijdens de show vormden de drones verschillende Chinese karakters, waaronder die voor ‘zegen’ en ‘lantarenfestival’. Ook toonden de drones de omtrek van de kaart van China.

EHang neemt het nieuwe Guinness World Record in ontvangst

Ghost Drone 2.0
Voor de show werden 1.000 exemplaren van de Ghost Drone 2.0 van het Chinese bedrijf EHang ingezet. Die werden simultaan bestuurd door slechts één computer. Speciaal voor de gelegenheid waren al deze drones voorzien van meerkleurenleds, net als de Shooting Star drone van Intel.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier