Interessante dagdeal: miniatuur GPS tracker voor slechts €65

Op koopjessite Dealdumpert is een dagdeal verschenen die mogelijk interessant is voor bezitters van een drone. De site heeft namelijk een miniatuur GPS tracker in de aanbieding voor slechts 65 euro. Mocht je dure drone om wat voor reden dan ook onverhoopt een keer wat verder van je vandaan crashen, dan kun je hem met de GPSbird eenvoudig opsporen.

Het is al vervelend genoeg als je drone een keer ongelukkig neerkomt of door een fly away buiten je bereik raakt, zeker als je het toestel daarna niet meer terug kunt vinden. Het aan het toestel bevestigen van een kleine GPS tracker biedt uitkomst: via een sms bericht kunt je op elk gewenst moment de locatie van de tracker opvragen: je stuurt een smsje aan de trackers en deze reageert direct met de huidige locatie, weergegeven op Google Maps.

Binnen- en buitenland
Daartoe moet de tracker wel voorzien worden van een (prepaid) sim met databundel. Het systeem werkt verder alleen op plekken waar er mobiele dekking is. Maar in Nederland zal dat over het algemeen niet zo’n probleem zijn. De GPSbird werkt ook in het buitenland, als de simkaart maar geactiveerd is voor gebruik buiten Nederland.

De GPS tracker in kwestie weegt 55 gram en is spatwaterdicht. Opladen gaat via een mini-USB aansluiting. De standby tijd is zo’n 20 dagen. Mocht je interesse hebben in de tracker: deze deal loopt tot donderdag 16 februari 23:59.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Interessante dagdeal: miniatuur GPS tracker voor slechts €65

 • 16 februari 2017 om 21:40
  Permalink

  Hoe kom je er nou bij dat hij maar 55 gram weegt? Ik kan dat nl zo snel niet ergens bevestigd zien….

  Beantwoorden
 • 17 februari 2017 om 16:57
  Permalink

  Klopt toch….even op de chinese name en uitvoering gezocht Tk star 109 en gewicht klopt idd….dank voor de tip heb hem ook besteld…maar dan bij mijn chinese friends… ?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier