BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Interessante dagdeal: miniatuur GPS tracker voor slechts €65

Op koopjessite Dealdumpert is een dagdeal verschenen die mogelijk interessant is voor bezitters van een drone. De site heeft namelijk een miniatuur GPS tracker in de aanbieding voor slechts 65 euro. Mocht je dure drone om wat voor reden dan ook onverhoopt een keer wat verder van je vandaan crashen, dan kun je hem met de GPSbird eenvoudig opsporen.

Het is al vervelend genoeg als je drone een keer ongelukkig neerkomt of door een fly away buiten je bereik raakt, zeker als je het toestel daarna niet meer terug kunt vinden. Het aan het toestel bevestigen van een kleine GPS tracker biedt uitkomst: via een sms bericht kunt je op elk gewenst moment de locatie van de tracker opvragen: je stuurt een smsje aan de trackers en deze reageert direct met de huidige locatie, weergegeven op Google Maps.

Binnen- en buitenland
Daartoe moet de tracker wel voorzien worden van een (prepaid) sim met databundel. Het systeem werkt verder alleen op plekken waar er mobiele dekking is. Maar in Nederland zal dat over het algemeen niet zo’n probleem zijn. De GPSbird werkt ook in het buitenland, als de simkaart maar geactiveerd is voor gebruik buiten Nederland.

De GPS tracker in kwestie weegt 55 gram en is spatwaterdicht. Opladen gaat via een mini-USB aansluiting. De standby tijd is zo’n 20 dagen. Mocht je interesse hebben in de tracker: deze deal loopt tot donderdag 16 februari 23:59.

Dronefotografie (2016)

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.