Incident

Dierenactivisten niet blij met drone-incident tijgerzoo

Een wel heel bijzondere buitensportactiviteit voor tijgers in een dierenpark in het noorden van China is onlangs op een nogal pijnlijke manier afgelopen. De tijgers kregen de DJI Inspire 1 die de medewerkers van het park regelmatig gebruiken om de dieren aan te zetten tot lichaamsbeweging namelijk te pakken en probeerden deze op te eten. Dierenactivisten zijn echter niet blij met de video, die opgenomen werd onder discutabele omstandigheden.

Drone chasing

Waarschijnlijk dachten de dieren te maken te hebben met een bijzonder soort vogel. Nadat de tijgers de drone uit de lucht meppen is namelijk te zien hoe een paar van de beesten proberen om wat happen te nemen uit het toestel. Daar stoppen ze pas mee als er rook uit de accu van het toestel komt. Volgens de Chinese staatsomroep is ‘drone chasing’ de nieuwste manier om luie dieren in dierentuinen wat actiever te krijgen.

Dierenactivisten vinden de video echter allesbehalve leuk. Ze wijzen erop dat de tijgers in kwestie verblijven in het Harbin Siberian Tiger Park in de Chinese provincie Heilongjiang. Dit park staat bekend om de slechte levensomstandigheden waarin de tijgers worden gehouden. Net zoals andere tijgerparken in China wordt de dierentuin gepromoot als toeristische attractie, maar worden de tijgers in werkelijkheid gehouden voor heel andere redenen, zoals de productie van bottenwijn en tijgerhuiden. De Chinese overheid doet echter weinig om een eind te maken aan deze praktijken.

Burgers’ Zoo

Het incident doet denken aan de chimpansee die begin 2015 in Burgers’ Zoo een drone uit de lucht sloeg. Ook toen waren lotgenoten er als de kippen bij om de drone van nabij te inspecteren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier