Video

Oreo laat vijf levensgrote koekiedrones over New York vliegen

Op maandag 6 maart bestond koekjesfabrikant Oreo precies 105 jaar, en om dat te vieren heeft het bedrijf vijf drones verkleed als Oreo-koekje voor de skyline van New York laten vliegen. Daarbij lieten de koekiedrones vanaf grote hoogte koekjes in een paar glazen melk vallen. Met deze Drone Dunk spoort Oreo liefhebbers aan om hun eigen milk dunk te filmen en in te zenden.

De ludieke marketingstunt vormde de aanloop van National Oreo Day. Voor de stunt werd een schip met daarop talloze glazen melk langs de oever van de East River gepositioneerd. Speciaal voor de gelegenheid kregen vijf Inspire 1 toestellen een Oreo-kostuum aangemeten, en een mechanisme om koekjes te kunnen droppen.

100 meter
Nadat de drones een ereronde voor de skyline van New York vlogen lieten ze hun payload los. Volgens Oreo is er een record gevestigd door een koekje van een hoogte van maar liefst 100 meter – ongeveer net zo hoog als het vrijheidsbeeld – in één van de glazen melk te laten vallen. Mocht je dit record willen verbeteren, vergeet dan niet om de hashtag #OreoDunkChallenge toe te voegen aan je video. Houd wel de maximaal toegestane vlieghoogte van 120 meter in het achterhoofd ;).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier