BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI komt mogelijk binnenkort al met Mavic Standard

Dronefabrikant DJI komt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort met een instapversie van de Mavic Pro op de markt. Niet geheel verrassend zal deze drone Mavic Standard gaan heten, en beschikken over wat mindere specificaties. Mogelijk zal deze nieuwe drone ook zonder controller te koop worden aangeboden. De verkoopprijs van het instapmodel zonder zender zou nog geen 500 dollar gaan bedragen.

Model M1S
Volgens de Britse website Mavic Guide zijn er duidelijke aanwijzingen dat DJI een afgeslankte versie van de populaire Mavic Pro (review) gaat introduceren. Op de website van de Amerikaanse FCC is er namelijk een foto opgedoken van een productlabel met daarop de aanduiding M1S. Op de Mavic Pro prijkt een soortgelijk label, maar dan met de aanduiding M1P.

Sowieso is de introductie van een Mavic Standard (of gewoon ‘Mavic’) een logisch vervolg op het feit dat DJI enige tijd na de lancering van de DJI Phantom 3 Professional en Advanced ook met een goedkopere Standard-versie van de Phantom 3 op de markt kwam. Deze drone is nog altijd te koop en is met name gericht op de onderkant van de markt.

Filmen in 1080p HD of 2,7K
De Mavic Standard zal waarschijnlijk hetzelfde formaat en gewicht als de Mavic Pro hebben. De kans is groot dat de specificaties van de camera wat minder zijn, denk daarbij aan een maximale filmresolutie van 1080p HD of 2,7K. Ook beschikt de Mavic Standard mogelijk niet over sensoren voor obstakeldetectie. De videoverbinding zou echter ook van het type OcySync zijn, waardoor het bereik net als bij de Pro een paar kilometer bedraagt.

Aangezien de Mavic ook via wifi aangestuurd kan worden door een smartphone of tablet, zou het goed mogelijk zijn dat de Mavic Standard in een versie met en zonder controller verschijnt. Bij de versie zonder zender wordt de drone alleen bediend met de DJI Go 4 app. Daardoor is het bereik beperkt, maar kan ook de verkoopprijs omlaag worden gebracht. Gespeculeerd wordt op een verkoopprijs van 699 dollar voor de versie met controller en slechts 449 dollar voor de Mavic Standard zonder remote.

Leveringsproblemen
Overigens zijn de leveringingsproblemen die de Mavic Pro al sinds de introductie plagen nog altijd niet voorbij. Veel retailers hebben nog altijd talrijke bestellingen in backorder staan. Dit terwijl DJI zelf wel drones uitlevert aan klanten. Op ons eerdere artikel over de problemen met de uitlevering van de Mavic Pro zijn al tientallen reacties binnengekomen.

9 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.