Gerucht

DJI komt mogelijk binnenkort al met Mavic Standard

Dronefabrikant DJI komt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort met een instapversie van de Mavic Pro op de markt. Niet geheel verrassend zal deze drone Mavic Standard gaan heten, en beschikken over wat mindere specificaties. Mogelijk zal deze nieuwe drone ook zonder controller te koop worden aangeboden. De verkoopprijs van het instapmodel zonder zender zou nog geen 500 dollar gaan bedragen.

Model M1S
Volgens de Britse website Mavic Guide zijn er duidelijke aanwijzingen dat DJI een afgeslankte versie van de populaire Mavic Pro (review) gaat introduceren. Op de website van de Amerikaanse FCC is er namelijk een foto opgedoken van een productlabel met daarop de aanduiding M1S. Op de Mavic Pro prijkt een soortgelijk label, maar dan met de aanduiding M1P.

Sowieso is de introductie van een Mavic Standard (of gewoon ‘Mavic’) een logisch vervolg op het feit dat DJI enige tijd na de lancering van de DJI Phantom 3 Professional en Advanced ook met een goedkopere Standard-versie van de Phantom 3 op de markt kwam. Deze drone is nog altijd te koop en is met name gericht op de onderkant van de markt.

Filmen in 1080p HD of 2,7K
De Mavic Standard zal waarschijnlijk hetzelfde formaat en gewicht als de Mavic Pro hebben. De kans is groot dat de specificaties van de camera wat minder zijn, denk daarbij aan een maximale filmresolutie van 1080p HD of 2,7K. Ook beschikt de Mavic Standard mogelijk niet over sensoren voor obstakeldetectie. De videoverbinding zou echter ook van het type OcySync zijn, waardoor het bereik net als bij de Pro een paar kilometer bedraagt.

Aangezien de Mavic ook via wifi aangestuurd kan worden door een smartphone of tablet, zou het goed mogelijk zijn dat de Mavic Standard in een versie met en zonder controller verschijnt. Bij de versie zonder zender wordt de drone alleen bediend met de DJI Go 4 app. Daardoor is het bereik beperkt, maar kan ook de verkoopprijs omlaag worden gebracht. Gespeculeerd wordt op een verkoopprijs van 699 dollar voor de versie met controller en slechts 449 dollar voor de Mavic Standard zonder remote.

Leveringsproblemen
Overigens zijn de leveringingsproblemen die de Mavic Pro al sinds de introductie plagen nog altijd niet voorbij. Veel retailers hebben nog altijd talrijke bestellingen in backorder staan. Dit terwijl DJI zelf wel drones uitlevert aan klanten. Op ons eerdere artikel over de problemen met de uitlevering van de Mavic Pro zijn al tientallen reacties binnengekomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

9 gedachten over “DJI komt mogelijk binnenkort al met Mavic Standard

 • ik vond de mavic pro al behoorlijk standaard….. natuurlijk pro in prestaties, maar matig op foto/video gebied. had hier graag een betere versie van gezien. of wordt dat de mavic pro 2 ? Who knows…

  Beantwoorden
 • Ik heb liever dat ze eerst zorgen dat de Pro voldoende leverbaar is. Ik wacht via mijn verkoper al 8 weken op de Mavic Pro en er is nog niks in zicht.

  Beantwoorden
  • En ineens kan ik ‘m morgen ophalen bij de winkel! Dat wordt toch nog een dagje meer wachten, want ik kan ‘m vrijdag pas ophalen. Hopelijk is het in het weekend beter weer dan de huidige verwachting van regen…

   Beantwoorden
 • Tussenhandel is destructief aangepakt door DJI door alle aanvoer te skippen en alleen zelf nog uit te leveren. Onbegrijpelijk dat multinationals als Apple en Mediamarkt DJI spul wil blijven verkopen.

  Beantwoorden
 • Ik krijg de door mij in Oktober 2016 bestelde Mavic Pro morgen in huis. Ben erg benieuwd.

  Beantwoorden
  • ik heb hem ook ik oktober besteld mag ik vragen waar jij hem hebt besteld? toevallig ook bij toemen omdat ik ook nog steeds aan het wachten ben. i

   Beantwoorden
 • Van het DJI Forum:

  ‘Well, the label that supposedly belong to a standard version contain the word “anatel” wich is the telecomunication agency in Brazil. I’ve been working with telecom in Brazil and have to say that all devices that use a frequency to work need to get a homologation through this agency and this does happen normally very very late after official release of the products. That said i think it’s very unlikely that the brazilian agency already have the devices and already gave homologation……..so the linked information imho doesen’t relate to the standard version of the mavic.’

  Beantwoorden
 • Hallo allemaal,
  Niet langer wachten, want bij de mediamarkt ligt die gewoon op de plank. kunt hem daar zo meenemen zonder te bestellen!!

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hallo Piet, dit bericht gaat over een mogelijke introductie van de Mavic Standard, die op dit moment dus nog niet op de markt is. Jij hebt het over de Mavic Pro.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier