Schotse vrouw vindt drone met €12.500 aan heroïne in achtertuin

Een 60-jarige vrouw uit Edinburgh deed onlangs een wel heel bijzondere ontdekking in haar achtertuin. Verstopt in een sok die aan een neergestorte drone was bevestigd zat namelijk €12.500 aan heroïne. De malafide lading was bestemd voor een afnemer in een nabijgelegen gevangenis.

Aanvankelijk zag Hilda alleen de sok bungelen vanaf haar schuurtje. Toen ze eraan trok, kwam de drone van het type DJI Phantom naar beneden vallen. Naast een paar mobiele telefoons en wat diazepam bleek er ook een flinke lading drugs in de sok te zitten. Het ging om de harddrug heroïne, met een straatwaarde van zo’n 11.000 pond.

De in allerijl gealarmeerde politie had weinig moeite om de verantwoordelijke dronepiloot te vinden. Die had zichzelf namelijk per ongeluk gefilmd met de drone, terwijl hij voorbereidingen nam om de drone met de dubieuze lading richting de gevangenis van Edinburgh te sturen. De drugssmokkelaar had de drone op ongeveer 1,5 kilometer van de gevangenis laten opstijgen, maar de drone kon het extra gewicht niet lang genoeg torsen.

Anti-drone maatregelen
Veel gevangenissen in het VK zijn in de afgelopen paar jaar geconfronteerd met drones die contrabande over de gevangenismuren smokkelen. Om dat te voorkomen worden diverse anti-drone maatregelen uitgeprobeerd, variërend van netten die over binnenplaatsen worden gespannen tot honden die alarm moeten slaan als er een drone nadert.

(bron: The Scottish Sun)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier