Markt

Yuneec USA ontslaat helft personeel

Als gevolg van tegenvallende verkopen gaat de Amerikaanse divisie van Yuneec de helft van haar personeel ontslaan. Het bedrijf, dat in augustus 2015 nog een investering van $60 miljoen van Intel ontving, zegt in een verklaring dat de verkopen minder hard groeien dan verwacht en dat er daardoor kosten bespaard moeten worden.

Yuneec is niet het eerste dronebedrijf dat recent in turbulent vaarwater terecht komt. Een jaar geleden ontsloeg 3D Robotics een flink deel van haar personeel na tegenvallende verkopen van de Solo drone, gevolgd door problemen bij GoPro, Parrot en Autel. De ingrepen bij Yuneec beperken zich vooralsnog tot de Amerikaanse verkoopafdeling. Of er bij Yuneec Europe ook gesneden gaat worden in het personeelsbestand is nog niet bekend.

Volgens Yuneec is de ingreep nodig om het uitgavenpatroon in lijn te brengen met de operationele omzet en winst. “We hebben moeten concluderen dat we ons bedrijf sneller hebben uitgebreid dan strikt genomen noodzakelijk was. Daardoor is een herstructurering onvermijdelijk.”

Vertraging met RealSense
De investering die Intel eind 2015 deed in Yuneec was voornamelijk bedoeld voor de integratie van RealSense in de productlijn van Yuneec. De Typhoon H met Intel RealSense liet echter veel langer op zich wachten dan gepland. Mede daardoor liep Yuneec een flinke achterstand op ten opzichte van de concurrentie. Inmiddels heeft Intel een eigen drone gelanceerd, gericht op ontwikkelaars.

De twee producten waar Yuneec op momenteel het meest van moet hebben zijn de selfie-drone Breeze en de opvolger van de Typhoon H, de Typhoon H520. Deze heeft ten opzichte van zijn voorganger echter slechts minimale updates gekregen. En net als alle andere dronemakers heeft ook Yuneec flink te leiden onder de onstuimige groei van marktleider DJI, dat in de afgelopen maanden diverse nieuwe drones op de markt bracht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier