BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronevlucht op Schiphol komt Oekraïner duur te staan

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag de drone afgepakt van een 21-jarige man uit Oekraïne die met zijn drone voor de vertrekhal van luchthaven Schiphol aan het vliegen was. Hij wilde vlak voor vertrek met de drone wat videobeelden maken van zijn familie. De man kreeg een boete van 500 euro en is voorgoed zijn drone kwijt.

Het met een drone vliegen in gecontroleerd luchtruim is streng verboden. Nadat de man werd aangehouden overlegde de marechaussee met zowel het team Luchtvaarttoezicht van de politie als met het Openbaar Ministerie. De man besloot in te gaan op een schikkingsvoorstel van 500 euro en ging akkoord met het inleveren van zijn drone om zijn reis te kunnen vervolgen.

Geen geofencing
Het incident onderstreept helaas dat er blijkbaar nog altijd mensen zijn die niet beseffen dat het niet zo’n goed idee is om op een druk vliegveld met een drone te gaan vliegen. Ook moet geconcludeerd worden dat geofencing, een technologie die moet voorkomen dat drones kunnen opstijgen op plekken waar dat niet mag, nog niet in alle drones is ingebouwd en/of effectief ingrijpt op het moment dat het nodig is.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

3 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.