Video

Boemerang vs drone: nul-één

Kun je een boemerang gebruiken om een drone uit de lucht te gooien? Je zou denken van wel, maar onderstaande video bewijst dat een Phantom 4 Pro zich niet zomaar van de wijs laat brengen. Zelfs na een directe voltreffer blijft de drone onverstoord doorvliegen.

Het was overigens helemaal niet de bedoeling om de dure drone uit de lucht te gooien. Het bedrijf in kwestie was bezig met opnamen voor een film over gebruiken van aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australie. Daarin mag een item over de boemerang natuurlijk niet ontbreken. Maar bij een luchtopname van een worp werd de drone per ongeluk geraakt. Wonderwel overleefde het toestel de ongelukkige worp.

Het team was erg blij dat hun Phantom 4 Professional de aanvaring met het traditionele jachtinstrument overleefde. “Tot onze verbazing bleef de drone gewoon in de lucht hangen en keerde terug naar zijn oorspronkelijke GPS-positie. Het is best ongelooflijk dat de P4P zo’n impact doorstaat. We zijn blij dat we nog steeds een werkende Phantom 4 Pro hebben!”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier