GoPro Karma eindelijk te koop in Europa

Het heeft even geduurd, maar de door kinderziekten geplaagde GoPro Karma is eindelijk te koop in een aantal Europese landen, waaronder Italië, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is de drone via de webshop van GoPro te bestellen. Compleet met Hero 5 Black kost de drone 1.399 euro. Wie al een GoPro camera heeft liggen betaalt 999 euro.

Echt met heel veel enthousiasme zal de Karma niet ontvangen worden. Niet alleen werd de opwinding rond de lancering snel getemperd door meldingen van accuproblemen, ook DJI gooide zand in het eten door nog geen week na de aankondiging van de Karma de Mavic Pro te lanceren, eveneens een compacte en opvouwbare drone die ook nog eens betere specificaties heeft.

Grip
Het enige waar de Karma zich echt mee onderscheidt is het feit dat de drone wordt geleverd met de Karma Grip, een handheld camerastabilisator zodat je ook vanuit de hand stabiele video-opnamen kunt maken. De vraag is echter of die feature voldoende mensen kan bekoren om voor de Karma te kiezen, in plaats van voor de Mavic Pro. Daar komt bij dat de Mavic Pro na maandenlange leveringsproblemen eindelijk goed leverbaar begint te worden.

Helemaal nu het er alle schijn van heeft dat er een goedkopere Mavic Standard en ook nog eens selfie-drone Spark van DJI aan zitten te komen, verwachten we niet dat GoPro nog heel veel marktaandeel zal verkrijgen met de Karma. Maar mocht je nog een Hero 5 hebben liggen en ben je fan van het merk, dan heb je nu dus de kans om een exemplaar te bestellen.

Specs
Op één acculading kan de Karma maximaal 20 minuten vliegen. Het gewicht is net iets meer dan een kilo. De maximum snelheid bedraagt 15 m/s, en het bereik van de zender is zo’n 1.000 meter. In ingeklapte toestand meet het toestel 365 x 224 x 90 mm. Voor de stabilisatie van de beelden beschikt de Karma over een drie-assige gimbal aan de voorzijde van de drone.  Er is geen sprake van obstakeldetectie.

De Karma drone wordt geleverd met een inklapbare controller met daarin twee sticks en een ingebouwd 5″ display. Je hoeft dus geen smartphone of tablet op de controller aan te sluiten. Om gebruikers vertrouwd te maken met de besturing van de drone is er een flight simulator ingebouwd, zodat men kan oefenen met de besturing van de drone voordat men daadwerkelijk het luchtruim kiest.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier