BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronelanding op tv-toren Hamburg leidt mogelijk tot flinke boete

Een 33-jarige Duitser, wiens cameradrone per ongeluk op de televisietoren van Hamburg belandde, hangt een boete boven het hoofd die kan oplopen tot tienduizenden euro’s. De brandweer moest eraan te pas komen om het toestel te bergen.

Het incident vond plaats in de nacht van zondag op maandag. De man was naar eigen zeggen opnamen aan het maken van de verlichte toren, toen hij het contact met zijn drone verloor. Mogelijk komt dat door interferentie met de radiosignalen van de zendinstallaties op de tv-toren waar hij op dat moment omheen aan het vliegen was.

De drone van het type DJI Mavic Pro zette na het verbreken van het contact een return to home actie in en belandde daarbij op het observatiedek van de toren. De man besloot vervolgens om de brandweer te alarmeren. Die stelden het toestel veilig, waarna het gehavende toestel door de politie in beslag werd genomen.

Flinke boete
Het incident kan flink in de papieren lopen. De rekening voor de reddingsactie van de brandweer bedraagt iets van 350 tot 400 euro. Maar daar kan een boete bovenop komen die tot 55.000 euro kan bedragen, wegens het overtreden van meerdere regels voor het vliegen met drones: niet alleen vloog de man hoger dan de toegestane 100 meter, ook vond de vlucht in het donker plaats en liet hij de drone buiten het zicht vliegen. Ook is de toren omgeven door wegen en bebouwing.

(bron: Hamburger Abendblatt)

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.