Gerucht

Eerste video van de DJI Spark opgedoken

De afgelopen dagen zijn er weer een aantal nieuwe specificaties bekend geworden van de DJI Spark, de selfie-drone die naar verluidt nog deze zomer op de markt verschijnt. Ook is er een eerste video opgedoken, waarin de werking van de gimbal gedemonstreerd wordt.

Volgens de laatste geruchten zou het gewicht van de drone zonder de accu slechts 190 gram zijn. Mogelijk weegt het toestel inclusief accu net geen 250 gram, wat zou betekenen dat de drone in de VS niet geregistreerd zou hoeven worden, aangezien de registratieplicht aldaar alleen geldt voor drones boven de 250 gram. In Nederland zijn er (nog) geen bijzondere uitzonderingen op de regels van toepassing op lichtgewicht drones.

Uit de video blijkt verder dat de miniatuur-gimbal langs 2 assen stabiliseert: alleen roll en tilt. Hoe de beelden over de yaw-as gestabiliseerd worden is nog niet duidelijk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier