Winactie

Doe mee aan de Drone Hero 2017 competitie en win een trip naar Las Vegas!

Ben jij dagelijks in de weer met drones, en werk je aan een bijzonder idee, product of dienst? Meld je dan aan voor de Drone Hero Europe 2017 competitie. Wie weet wordt jouw pitch door een vakjury verkozen tot winnaar in één van de vijf categorieën. Ook kan het publiek stemmen op hun favoriete Drone Hero. De vijf winnaars én de door het publiek gekozen Drone Hero worden beloond met een ticket naar de Commercial UAV Expo in Las Vegas.

De wedstrijd is een initiatief van de Vlaamse branchevereniging EUKA. We vroegen voorzitter Mark Vanlook van EUKA om nadere informatie over de competitie en de doelstellingen van de organisatie.

Wat is de Drone Hero Europe 2017 competitie? Wie kunnen er meedoen, en hoe gaat het stemmen in zijn werk?

“De competitie is voor iedereen die een passie heeft voor de commerciële drone-industrie in Europa. Zowel studenten, bedrijven en overheidsorganisaties kunnen meedoen. Er is een internationale jury die begin juni tien kandidaten zal nomineren in vijf categorieën: high potential, innovative, international, startup en creative. Deze tien kandidaten ‘pitchen’ hun idee op 21 en 22 juni tijdens de UAV Expo Europe in Brussel. Per categorie wordt een winnaar gekozen door de jury. De vijf winnaars winnen elk een ticket naar de Commercial UAV Expo in Las Vegas. Daarnaast is er een Drone Hero Public 2017 Award, die door het publiek wordt gekozen. Ook deze winnaar gaat naar Las Vegas!”

Hoe zit de competitie praktisch in elkaar: hoe kun je meedoen en wat zijn de belangrijkste data? Wanneer wordt de winnaar aangekondigd?

“We vragen elke kandidaat een filmpje van maximaal drie minuten in te sturen waarin ze hun business concept toelichten. Dat kan van alles zijn: een creatief idee, een product of dienst met internationaal potentieel, een idee voor een startup, of een technische innovatie. Dit filmpje wordt online gezet, zodat zowel de jury als het publiek de inzendingen kunnen bekijken en het publiek kan stemmen op hun Public Hero. Tot eind mei kun je een idee indienen. De winnaars worden op 22 juni bekend gemaakt.”

Wat is EUKA? Wat zijn de doelstellingen van deze organisatie en van deze competitie in het bijzonder?

“EUKA is een non-profit ledenorganisatie, die als belangrijkste ambitie heeft de drone-industrie in Europe te stimuleren. De competitie heeft als doel om economisch sterke ideeën, start-ups, innovaties, et cetera onder de aandacht te brengen van een professioneel publiek van investeerders, kennisinstellingen, en eindgebruikers. Op die manier willen we ervoor zorgen dat Europese drone-initiatieven alle kansen krijgen in de markt.”

Wat is de Drone Community, en wat zijn de aspiraties? Voor wie is de community bedoeld? 

“De Drone Community faciliteert in Europa allerhande ideeën en initiatieven in deze nieuwe boeiende toekomstsector. Belangrijkste doelgroep is de drone-industrie en eindgebruikers in Europa. De community heeft als meerwaarde dat bedrijven en organisaties met ambitie of passie in de drone-economie elkaar beter vinden en elkaar kunnen stimuleren.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier