BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drones met camera weer toegestaan in Zweden

Het gebruik van een cameradrones was in Zweden lange tijd zo goed als onmogelijk doordat drones door de wet gelijk gesteld werden aan beveiligingscamera’s, waardoor eenieder die met een drone wou vliegen over allerlei strikte vergunningen moest beschikken. Aan die situatie is nu een einde gekomen, door een aanpassing van de wet.

In de nieuwe regels voor securitycamera’s is nu een uitzondering gemaakt voor camera’s die aan drones bevestigd zijn, meldt de website van de regering. Volgens de nieuwe bepaling gelden de regels niet als de drone wordt bestuurd door een civiele partij. Ter bescherming van de privacy van burgers zijn nu de regels zoals vastgelegd in de privacywet van 1998 van toepassing op drones.

Tags:

One Response

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.